Χρηματοδοτήσεις στον αγροτικό τομέα από τη Eurobank

Χρηματοδοτήσεις στον αγροτικό τομέα από τη Eurobank

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συμφωνία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤαΕ) υπέγραψε η Eurobank στο πλαίσιο του Ταμείου Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης, στηρίζοντας τη χρηματοδότηση επενδυτικών έργων στον πρωτογενή τομέα και τη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων μέσω χρηματοδοτικών προγραμμάτων με ευνοϊκούς όρους. Η Eurobank συμμετέχει στο νέο αυτό χρηματοδοτικό εργαλείο με ανώτατο ύψος χαρτοφυλακίου τα 150 εκατ. ευρώ. Το Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης συγχρηματοδοτείται από την Ελληνική Δημοκρατία, την Ευρωπαϊκή Ενωση, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ), και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI). 

Με την εγγύηση που παρέχεται στο πλαίσιο του Ταμείου Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης, αγρότες, αγροτικοί συνεταιρισμοί, ομάδες και οργανώσεις παραγωγών, καθώς και ιδιωτικές επιχειρήσεις σε συγκεκριμένους κλάδους της μεταποίησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων, που πραγματοποιούν επιλέξιμες επενδύσεις, μπορούν να έχουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση με προνομιακούς όρους, δηλαδή μειωμένο κόστος χρηματοδότησης και μειωμένες εμπράγματες εξασφαλίσεις. Το ποσό χρηματοδότησης ανά δικαιούχο κυμαίνεται από 10.000 έως και 5.000.000 ευρώ. Oι χρηματοδοτήσεις θα χορηγούνται με τη μορφή μακροπρόθεσμων δανείων, με στόχο την κάλυψη πάγιων δαπανών και επενδυτικών σχεδίων των επιχειρήσεων που έχουν ενταχθεί σε δράσεις του ΠΑΑ 2014-2020 (σχέδια βελτίωσης και μεταποίησης) ή υλοποιούν συναφείς επενδύσεις, καθώς και με τη μορφή κεφαλαίου κίνησης για δαπάνες άμεσα συνδεδεμένες με την υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός, αναφερόμενος στη συμμετοχή της Eurobank στο Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης, δήλωσε: «Η συμμετοχή της Eurobank στο Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης προσθέτει σε αξιοπιστία και αποτελεί μια σημαντική ασφαλιστική δικλίδα στην προσπάθεια που κάνουμε για να ενθαρρύνουμε τον εκσυγχρονισμό των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, την καινοτομία και την εξωστρέφεια, στο σύνολο της παραγωγής, στον πρωτογενή τομέα». Ο γενικός διευθυντής Retail Banking της Eurobank, Ιάκωβος Γιαννακλής, σημείωσε ότι «η Eurobank αναγνωρίζει τη συμβολή του αγροτικού τομέα στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και υποστηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο. Αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα και χρηματοδοτικό εργαλείο που συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση. Σε αυτό το πλαίσιο, συμμετέχουμε στο νέο Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης, μια σημαντική πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση επενδύσεων ζωτικής σημασίας στον ελληνικό πρωτογενή τομέα, με στόχο την επίσπευση του μετασχηματισμού του παραγωγικού μοντέλου της ελληνικής οικονομίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή