Πρόταση εξαγοράς της πτωχευμένης Hertz

Πρόταση εξαγοράς της πτωχευμένης Hertz

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H πτωχευμένη εταιρεία ενοικίασης οχημάτων Hertz Global Holdings δέχθηκε πρόταση εξαγοράς έναντι 4,2 δισ. δολαρίων από τα επενδυτικά κεφάλαια των Knighthead Capital Management και Certares Management προκειμένου να εξέλθει της χρεοκοπίας, όπως αναφέρεται σε σχετικά δικαστικά έγγραφα. Τα έγγραφα αυτά επικαλείται σε δημοσίευμά του το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg. Κατά τον σχεδιασμό των δύο επενδυτικών οίκων, αυτοί θα αναλάβουν τον έλεγχο της Hertz με την έξοδό της από το καθεστώς πτώχευσης, ενώ το τελικό τίμημα θα συσχετιστεί με τον ρόλο, τον οποίο θα διαδραματίσουν οι νυν πιστωτές της στο νέο πλαίσιο. Η πρόταση για την εταιρεία μίσθωσης οχημάτων στηρίζεται από επενδυτικά κεφάλαια στο πεδίο ταξιδίων και αναψυχής, τα οποία ίδρυσαν οι Knighthead και Certares πέρυσι, προκειμένου να εκμεταλλευθούν τις ευκαιρίες μετά την πανδημία και την ανάκαμψη όσων εταιρειών επλήγησαν από αυτήν. Η Hertz δεν κατόρθωσε να αντεπεξέλθει στις πρωτοφανείς συνθήκες και πιέσεις που ασκήθηκαν στον κλάδο συνολικά με τα διεθνή περιοριστικά μέτρα στις μετακινήσεις. Συν τοις άλλοις, όπως επισημαίνουν ανωνύμως πρώην στελέχη της, φαίνεται πως υπέστη και τις συνέπειες πολυετούς κακοδιαχείρισης.

Με βάση το σχέδιο, οι κύριοι και δευτερεύοντες πιστωτές της Hertz αποζημιώνονται πλήρως, ενώ oι κατέχοντες τίτλους μη εξασφαλισθέντες είτε θα διαλέξουν άμεση ρευστοποίησή τους στο 70% της αξίας τους ή τη μετακύλισή τους σε νέα ομόλογα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ίδιας της Hertz, η οποία ζήτησε προστασία έναντι πιστωτών πέρυσι τον Μάιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή