Άλλη μία ημέρα κερδών για τις ευρωπαϊκές αγορές

Άλλη μία ημέρα κερδών για τις ευρωπαϊκές αγορές

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά κινήθηκαν χθες οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στα μακροοικονομικά στοιχεία της Ευρωζώνης, ενώ στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού σημειώνονταν οριακές κινήσεις στις αμερικανικές μετοχές.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,05% στις 413 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο κινήθηκε υψηλότερα 0,93% στις 6.675 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη σημείωσε άνοδο 0,29% στις 14.080 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,35% στις 5.830 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 2,7% στα 61,35 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημείωσε πτώση 0,9% στα 1.717 δολ./ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινήθηκε χαμηλότερα 0,3% σε σύγκριση με το δολάριο, στο 1,2058 δολ.

Ανοδικά κινήθηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη όλο τον Φεβρουάριο σε σύγκριση με τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η  IHS Markit.

Ο σύνθετος δείκτης υπευθύνων προμηθειών ΡΜΙ –περιλαμβάνει και τη μεταποίηση και τις υπηρεσίες– ανήλθε στις 48,8 μονάδες τον περασμένο μήνα, από 47,8 τον Ιανουάριο – πιο υψηλά από τις προβλέψεις.

Την ίδια ώρα, ο τομέας των υπηρεσιών παρέμεινε σε συρρίκνωση, με τον δείκτη ΡΜΙ στις 45,7 μονάδες – ελαφρώς υψηλότερα από τις 45,4 του Ιανουαρίου.

Παράλληλα, κατά 1,4% αυξήθηκαν οι τιμές παραγωγού στην Ευρωζώνη τον Ιανουάριο, σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο, ενώ παρέμειναν αμετάβλητες σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία.

Σε όλη την Ευρωπαϊκή Ενωση των 27 κρατών-μελών, ο δείκτης ήταν 1,4% υψηλότερα σε μηνιαία βάση και 0,2% σε ετήσια. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή