ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δύο (;) μνηστήρες για τη Χαλυβουργική

Δύο (;) μνηστήρες για τη Χαλυβουργική

Έντονο, αν και περιχαρακωμένο σε πλήθος, αναμένεται να είναι το αγοραστικό ενδιαφέρον για τις εγκαταστάσεις της Χαλυβουργικής στην πιθανότατη περίπτωση που γίνει τελικά δεκτή η αίτηση της Εθνικής Τράπεζας για υπαγωγή της πάλαι ποτέ κραταιάς βιομηχανίας σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης. Και αυτό γιατί το παραθαλάσσιο ακίνητο διαθέτει δικές του αδειοδοτημένες λιμενικές εγκαταστάσεις και έτσι θεωρείται ιδανικό για την ανάπτυξη εμπορευματικού πάρκου.

Στην αγορά πολλοί γνωρίζουν τουλάχιστον έναν Έλληνα (εφοπλιστή) και έναν ξένο (επενδυτικό κεφάλαιο που ειδικεύεται στα ακίνητα και κινείται ήδη στην περιοχή) που προτίθενται να το «χτυπήσουν» στο διαγωνισμό που θα πρέπει να κάνει ο ειδικός διαχειριστής εντός δύο ετών από την τοποθέτησή του (η συζήτηση της αίτησης στο Πρωτοδικείο έχει προγραμματιστεί για τις 5 Απριλίου).

Η ειδική διαχείριση θα επιχειρήσει να ανακτήσει από το πωλητήριο στην Χαλυβουργική όσα περισσότερα από τα περί τα 300 εκατ. δανείων της Εθνικής και άλλα 260 εκατ. περίπου εκ των απαιτήσεων των υπολοίπων πιστωτών.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο moneyreview.gr