Προσλήψεις 18μηνης διάρκειας από ΕΦΚΑ για τις εκκρεμείς συντάξεις

Προσλήψεις 18μηνης διάρκειας από ΕΦΚΑ για τις εκκρεμείς συντάξεις

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόσληψη 100 εξειδικευμένων υπαλλήλων πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με συμβάσεις μίσθωσης έργου διάρκειας 18 μηνών, με στόχο να «τρέξουν» οι διαδικασίες έκδοσης των περίπου 450.000 εκκρεμών συνταξιοδοτικών αιτημάτων κύριας σύνταξης, επικουρικής και εφάπαξ, ενέκρινε χθες το διοικητικό συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ. Στο πλαίσιο του σχεδίου που έχει ήδη εκπονήσει ο νέος υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, σε συνεργασία με τη νέα ομάδα κρούσης που έχει συσταθεί υπό τον έλεγχο του project manager Μιχάλη Κεφαλογιάννη, αλλά και με τη διοίκηση του e-ΕΦΚΑ, κατά τη διάρκεια του χθεσινού διοικητικού συμβουλίου εγκρίθηκε η πρόσληψη 100 ατόμων πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, συνολικής δαπάνης 2,45 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των νόμιμων επιβαρύνσεων, η οποία θα κατανεμηθεί στους προϋπολογισμούς του Ταμείου έως και το 2023. Μάλιστα, προκαλεί εντύπωση πως στην εισήγηση προς το Δ.Σ. γίνεται λόγος για περίπου 450.000 εκκρεμότητες που χρήζουν άμεσης εξέτασης (αν και η διοίκηση στη συνεδρίαση του Δ.Σ. αμφισβήτησε το νούμερο), αλλά και σε ελλείψεις όσον αφορά το υφιστάμενο προσωπικό που υπηρετεί στις γενικές διευθύνσεις οι οποίες εμπλέκονται στη διαδικασία απονομής σύνταξης, με αποτέλεσμα να καθίσταται «ανέφικτη η άμεση διεκπεραίωση όλων των συνταξιοδοτικών αιτημάτων που εκκρεμούν για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Βάσει της απόφασης, θα υποβληθεί αίτημα στο ΑΣΕΠ ώστε να χορηγήσει βεβαίωση σύναψης συμβάσεων μίσθωσης έργου στον e-ΕΦΚΑ, με την οποία θα βεβαιώνεται ότι πρόκειται για γνήσια σύμβαση έργου που δεν υποκρύπτει εξαρτημένη εργασία και δεν καλύπτονται με αυτήν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Οι ειδικότητες που ζητούνται είναι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, διοικητικού – οικονομικού με στόχο να συνδράμουν στο έργο της απονομής περίπου 450.000 εκκρεμών συνταξιοδοτικών αιτημάτων κύριας σύνταξης, επικουρικής σύνταξης και εφάπαξ παροχής, καθώς και στη διενέργεια των απαραίτητων διαδικασιών για την εκκαθάρισή τους.

Να σημειωθεί ότι κατά το χθεσινό Δ.Σ. του e-ΕΦΚΑ εγκρίθηκε, επίσης, η δαπάνη ύψους 681.500 ευρώ που αφορά την αμοιβή των 100 ατόμων εντός του 2021, καθώς και η δαπάνη ύψους 560.000 ευρώ για την αμοιβή των συνταξιούχων που εκτιμάται ότι θα προστεθούν στο «δυναμικό» του Ταμείου με στόχο την υποστήριξη των διαδικασιών απονομής συντάξεων. Συνολικά, οι δαπάνες του e-ΕΦΚΑ αυξάνονται κατά 6,7 εκατ. ευρώ για τις αμοιβές νομικών προσώπων που θα εκτελούν ειδικές υπηρεσίες με στόχο πάντα την επίσπευση των διαδικασιών, αλλά και για την κάλυψη των αναγκών καθαρισμού των γραφείων των περιφερειακών υπηρεσιών του e-ΕΦΚΑ.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή