Ένα κινεζικό Μini νίκησε την Tesla

Ένα κινεζικό Μini νίκησε την Tesla

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν πιστεύατε πως το δημοφιλέστερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στον κόσμο είναι το Model 3 της Τesla, τότε μάλλον κάνετε λάθος. Οπως αποδεικνύεται από τα στατιστικά, το δημοφιλέστερο όλων σε διεθνή κλίμακα είναι ένα μίνι όχημα το Wuling Hong Guang Mini EV, το οποίο πούλησε περισσότερο από το προαναφερθέν μοντέλο της Tesla και αυτό συνέβη για πρώτη φορά, όπως φανερώνουν τα στοιχεία του ιστολογίου EV Sales, το οποίο ειδικεύεται στις πωλήσεις οχημάτων με ηλεκτροκίνηση.

Το εν λόγω Mini είναι προσιτό και με μια πρώτη ματιά ίσως και να παραπέμπει στον σχεδιασμό άλλων πολύ μικρών οχημάτων.

Κατασκευάστηκε δε από την κοινοπραξία SGMW, την οποία συγκρότησε ο κινεζικός κολοσσός SAIC, η Liuzhou Wuling Motors και η αμερικανική General Motors.

Τον Ιανουάριο πουλήθηκαν 32.762 μονάδες, σε σύγκριση με 21.589 μονάδες του Model 3 της Tesla. Το τετραθέσιο αυτοκίνητο, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιείται στις πόλεις έχει γνωρίσει τεράστια απήχηση από πέρυσι τον Ιούλιο, όταν κυκλοφόρησε στην κινεζική αγορά.

Τους επτά μήνες έως τα τέλη Ιανουαρίου είχαν πουληθεί στην Κίνα πάνω από 160.000 οχήματα, ενώ εν πολλοίς η δημοτικότητά του έχει να κάνει με την τιμή του, 4.450 δολάρια ή 28.800 γουάν – δηλαδή, πολύ απλά φθάνει μόλις στο ένα τέταρτο του τιμήματος που κάποιος πρέπει να καταβάλει για το πιο φθηνό μοντέλο της Tesla.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή