Τι ζητούν οι ιδιοκτήτες για τα μειωμένα ενοίκια

Τι ζητούν οι ιδιοκτήτες για τα μειωμένα ενοίκια

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρία σημεία βελτιώσεων της διαδικασίας αποζημίωσης των ιδιοκτητών ακινήτων από τις μειώσεις ενοικίων λόγω της πανδημίας επισήμανε χθες η ΠΟΜΙΔΑ, με επιστολή της προς τον αρμόδιο υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο. Κατ’ αρχάς ζητείται να γίνουν δεκτές και οι αρχικές δηλώσεις COVID για όλο το 2020, πέραν των διορθωτικών. Σύμφωνα με την ΠΟΜΙΔΑ, το υπ. Εργασίας έδωσε κατ’ επανάληψη στους εργοδότες και στους εργαζομένους το δικαίωμα ακόμα και πολύμηνης αναδρομικής υποβολής δήλωσης αναστολής σύμβασης εργασίας, ενώ πολλοί επαγγελματίες, αξιοποιώντας τη σχετική δυνατότητα, προχώρησαν σε αναδρομικές αλλαγές ΚΑΔ, ώστε να εξασφαλίσουν μείωση ενοικίων.

Οι παραπάνω εργαζόμενοι και επαγγελματίες «ανακοίνωσαν στους εκμισθωτές τους ότι δικαιούνται μείωση ενοικίων, χωρίς όμως να τηρηθεί καμία προθεσμία και σε μεταγενέστερο χρόνο, όταν είχε ήδη παρέλθει για τους ιδιοκτήτες η προθεσμία για να υποβάλουν και εκείνοι δήλωση COVID στην ΑΑΔΕ, παρακρατώντας αυθαίρετα τα ποσά των μειώσεων από τα επόμενα μισθώματα κι αδιαφορώντας για το ότι οι ιδιοκτήτες είχαν χάσει το δικαίωμα αποζημίωσης λόγω παρέλευσης της προθεσμίας», σημειώνει η ΠΟΜΙΔΑ.

Επίσης, η ΠΟΜΙΔΑ ζητάει από τον κ. Βεσυρόπουλο να καθοριστεί τουλάχιστον μηνιαία προθεσμία από την ενημέρωση των ιδιοκτητών για τα σφάλματα και τους λόγους απόρριψης των δηλώσεων COVID.

Τέλος, η ΠΟΜΙΔΑ αιτείται να διευκρινιστεί αν είναι νόμιμη η μείωση του μισθώματος που οφείλεται προς τον ιδιοκτήτη – αρχικό εκμισθωτή ακινήτου από τον μισθωτή του που το έχει υπεκμισθώσει σε τρίτο, ο οποίος ασκεί «κλειστή» ή «πληττόμενη» επαγγελματική/επιχειρηματική δραστηριότητα σε αυτό, έτσι ώστε να σταματήσουν οι μονομερείς και παράνομες περικοπές μισθωμάτων από τους υπεκμισθωτές εις βάρος των εκμισθωτών ακινήτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή