Το ήπιο και το δυσμενές σενάριο για τις τουριστικές εισπράξεις

Το ήπιο και το δυσμενές σενάριο για τις τουριστικές εισπράξεις

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σοβαρή επιδείνωση των δημοσιονομικών και μακροοικονομικών μεγεθών, εάν δεν ανοίξει έγκαιρα η τουριστική αγορά, βλέπουν στελέχη του οικονομικού επιτελείου. Σύμφωνα με το δυσμενές σενάριο, το πρωτογενές έλλειμμα θα μπορούσε να ξεπεράσει φέτος το 5% του ΑΕΠ και ο ρυθμός ανάπτυξης να περιοριστεί κοντά στο 3% ή και κάτω από αυτό το όριο.

Στόχος της κυβέρνησης είναι ν’ ανοίξει ο κλάδος του τουρισμού στα μέσα Μαΐου, ελπίζοντας ότι μέχρι τότε θα έχουν αλλάξει τα επιδημιολογικά δεδομένα, θα έχει αποσυμφορηθεί το σύστημα υγείας και θα έχει εμβολιαστεί μία κρίσιμη μάζα πολιτών – τόσο στην Ελλάδα όσο και στις υπόλοιπες χώρες – ώστε να ελεγχθεί η πανδημία.

Το στοίχημα του τουρισμού, όπως είναι φυσικό, θα παιχτεί στον αριθμό των επισκεπτών και κυρίως στα έσοδα που θα έχει ο κλάδος. Στο πρώτο σενάριο – το λεγόμενο ήπιο – προβλέπεται ότι φέτος οι τουριστικές εισπράξεις θα υπερδιπλασιαστούν σε σχέση με πέρυσι και θα φτάσουν τα 10,8 δισ. ευρώ, δηλαδή περίπου στο 60% των εσόδων του 2019. 

Διαβάστε περισσότερα στο moneyreview.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή