Χρηματιστήριο: Πάνω από τις 840 μονάδες με την Ελλάκτωρ στο +14%

Χρηματιστήριο: Πάνω από τις 840 μονάδες με την Ελλάκτωρ στο +14%

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε νέο υψηλό 13 μηνών τερμάτισε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο -παρά τις ενδοσυνεδριακές τραπεζικές πιέσεις- κατάφερε να κλείσει σε θετικό έδαφος για 5η διαδοχική ημέρα, διασπώντας επιτέλους και το τεχνικό σημείο των 840 μονάδων.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε ήπια άνοδο της τάξης του 0,42% και ενισχύθηκε στις 841,12 μονάδες, κερδίζοντας 3,5 μονάδες σε σχέση με το κλείσιμο της Τρίτης (837,61 μονάδες), αλλά και οκτώ μονάδες σε σχέση με το χαμηλό ημέρας (833,29 μονάδες)

Το τόξο των ημερήσιων διακυμάνσεων διαμορφώθηκε σε 10 μονάδες -από 833,29 έως 843,33 μονάδες- ενώ ο τζίρος των συναλλαγών κινήθηκε κάτω του ορίου των 70 εκατ. ευρώ, αρκούμενος στα 65 εκατ. ευρώ.

Το ανοδικό κλείσιμο «πέρασε» δια πυρός και σιδήρου, καθώς ο κύριος χρηματιστηριακός δείκτης έπρεπε αφενός να αμβλύνει τις τραπεζικές ρευστοποιήσεις, οι οποίες έφθασαν έως και το -4%, αφετέρου να βρει εναλλακτικά στηρίγματα.

Πράγμα, το οποίο και έκανε, λαμβάνοντας ισχυρότατη ώθηση από τον καταστευαστικό κλάδο, και ειδικότερα τη μετοχή της Ελλάκτωρ, η οποία έκλεισε με διψήφια άνοδο, χάρη στις πληροφορίες για την πώληση του 7% των μετοχών που διατηρεί το ολλανδικό fund Reggeborgh στη ΓΕΚ Τέρνα.

Διαβάστε περισσότερα στο moneyreview.gr

Διαβάστε ακόμη στο «MR»:

Στο 4 – 4,25% η αρχική τιμολόγηση του 5ετούς ομολόγου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή