Αισιοδοξία στις αγορές λόγω των ομολόγων

Αισιοδοξία στις αγορές λόγω των ομολόγων

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά κινήθηκαν και πάλι χθες οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές εν μέσω της αισιοδοξίας που έχει επικρατήσει στην αγορά και της προσδοκίας πως τα εμβολιαστικά προγράμματα θα φέρουν οικονομική ανάκαμψη.

Το θετικό κλίμα ενέτεινε η σταθεροποίηση στην αγορά ομολόγων και ειδικότερα των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου μετά την επιτυχή δημοπρασία τριετών εντόκων γραμματίων αξίας 58 δισ. δολαρίων και τα στοιχεία που καταδεικνύουν πως οι πληθωριστικές πιέσεις είναι περιορισμένες, έστω κι αν αναμένεται επιτάχυνση του πληθωρισμού τόσο τον Μάρτιο όσο και τον Απρίλιο. Ετσι οι αποδόσεις των δεκαετών ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου υποχώρησαν κατά 0,03 εκατοστιαίες μονάδες, στο 1,52%.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών παραμένει, πάντως, στραμμένο στις αποφάσεις που θα ανακοινώσει η ΕΚΤ, αλλά και στην τελική έγκριση του πακέτου Μπάιντεν του 1,9 τρισ. δολαρίων για τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης EuroStoxx 600 έκλεισε έτσι με άνοδο 0,4% και με άνοδο 0,89% ο επίσης πανευρωπαϊκός Euro Stoxx 50.

Σε ό,τι αφορά τις εθνικές αγορές, ο δείκτης Xetra DAX της Φρανκφούρτης έκλεισε με κέρδη 0,71% ενώ τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωσε ο δείκτης CAC 40 του Παρισιού, που κατέγραψε άνοδο 1,11%. Μοναδική εξαίρεση στη γενικευμένη ευφορία της χθεσινής συνεδρίασης, μιας συνεδρίασης ανόδου από την Ισπανία μέχρι τη Δανία, ήταν ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου, που έκλεισε με οριακή υποχώρηση χάνοντας 0,07%.  

Στην αγορά του Λονδίνου, πάντως, η μετοχή της Just Eat Takeaway σημείωσε άλμα πάνω από 6% καθώς νωρίτερα είχε προβλέψει ανάπτυξή της.
Στη γερμανική αγορά, άλλωστε, παρόμοιο άλμα περίπου 5% σημείωσε η μετοχή της Deutsche Telekom, όπως και η εταιρεία αθλητικών Adidas. Στη Γαλλία σημαντική άνοδο σημείωσαν οι μετοχές εταιρειών ειδών πολυτελείας όπως Kering, LVMH, Hermes International, ενώ υποχώρησαν κυρίως οι μετοχές εταιρειών υψηλής τεχνολογίας.

Την ίδια στιγμή, η Wall Street κινείτο ανοδικά, με τον S&P 500 να σημειώνει άνοδο 1,41% λίγο πριν από το κλείσιμο και τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης Dow Jones να καταγράφει κέρδη 1,47%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή