Χρ. Μεγάλου: «Οι ισχυρές αξίες του Γ. Κωστόπουλου μας καθοδηγούν»

Χρ. Μεγάλου: «Οι ισχυρές αξίες του Γ. Κωστόπουλου μας καθοδηγούν»

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη βαθύτατη θλίψη τους για τον θάνατο του ιδρυτή της Alpha Bank, Γιάννη Κωστόπουλου, εκφράζει σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου. Οπως αναφέρει ο κ. Μεγάλου, «με βαθύτατη θλίψη αποχαιρετίζουμε έναν μεγάλο Ελληνα. Τον “πατριάρχη” του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, Γιάννη Κωστόπουλο, τον οραματιστή, τον πρωτοπόρο, τον καπετάνιο, τον άνθρωπο που έχει αφήσει τις τελευταίες δεκαετίες ανεξίτηλο αποτύπωμα και παρακαταθήκη ήθους, έμπνευσης και δημιουργικότητας στην οικονομική, πολιτιστική και κοινωνική ιστορία της χώρας. Ο Γιάννης Κωστόπουλος, μέσα από τη μακρά διαδρομή του στο οικονομικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι, πάντα με ανοιχτό και καινοτόμο πνεύμα, συνέπεια λόγων και έργων, βαθύ αίσθημα ευθύνης και συνετές επιλογές, ταυτίστηκε με την ανάπτυξη του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, πρωταγωνίστησε στις εξελίξεις και έπαιξε ενεργό ρόλο στην προσπάθεια της χώρας για εκσυγχρονισμό και ανάπτυξη. Με αγάπη και πίστη στις δυνατότητες της χώρας και των ανθρώπων της, με το βλέμμα πάντα στραμμένο στο μέλλον, ο Γιάννης Κωστόπουλος ήταν ενεργά παρών σε όλες τις δημιουργικές αλλά και δύσκολες στιγμές, και κατέστησε τον μεγάλο τραπεζικό όμιλο που έχτισε, πρότυπο επιχειρηματικής δραστηριότητας και φορέα μιας σύγχρονης επιχειρηματικής και τραπεζικής κουλτούρας θεμελιωμένης σε ισχυρές αξίες που μας εμπνέουν και μας καθοδηγούν. Καλό ταξίδι, Καπετάνιε».

Αντίστοιχα σε ανακοίνωσή της «η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για την απώλεια του Γιάννη Κωστόπουλου, ενός κορυφαίου Ελληνα τραπεζίτη, με καθοριστική συμβολή στην ανάπτυξη και στον εκσυγχρονισμό του εγχώριου τραπεζικού μας συστήματος. Ο Γιάννης Κωστόπουλος ήταν ένας διακεκριμένος άνθρωπος, ένα φωτεινό πρότυπο τραπεζικού ηγέτη, που έθετε πάντα ως προτεραιότητα τη συνεχή δημιουργία και την πρόοδο, συνδέοντας την επιχειρηματική του δραστηριότητα με το εθνικό συμφέρον και την κοινωνική προσφορά. Το μέγεθος και η επιτυχία του ομίλου που ηγήθηκε και μεγάλωσε πολλαπλασιάζοντας τις δυνάμεις του, επιβεβαιώνουν την ευφυΐα και τη διορατικότητα που τον χαρακτήριζαν. Το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και σε όλους τους οικείους του. Αποφάσισε να δωρίσει στο Ιδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστόπουλου το ποσό των 10.000 στη μνήμη του εκλιπόντος».

Η διοίκηση του ΣΕΒ «αποχαιρετίζει τον Γιάννη Κωστόπουλο, επίτιμο πρόεδρο της Alpha Bank, που διαμόρφωσε για δεκαετίες τον ελληνικό τραπεζικό χώρο και συνέβαλε καθοριστικά στην ανάπτυξη και την πρόοδο των ελληνικών επιχειρήσεων και της οικονομίας συνολικά. Ο Γιάννης Κωστόπουλος, προσωπικότητα χαρισματική, με όραμα και πίστη σε αρχές και αξίες, προσέφερε αποφασιστική στήριξη στην ελληνική ιδιωτική πρωτοβουλία και υπηρέτησε με συνέπεια τον τόπο μας, για περισσότερο από μισόν αιώνα. Σημειώνεται ότι ο ΣΕΒ είχε τιμήσει τον Γιάννη Κωστόπουλο για την πολυετή προσφορά του στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της 12ης Ιουλίου 2016. Στους οικείους και στους συνεργάτες του το Δ.Σ. του ΣΕΒ εκφράζει θερμά συλλυπητήρια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή