Επέκταση στο εξωτερικό για την Douleutaras

Επέκταση στο εξωτερικό για την Douleutaras

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγγλία, Γερμανία και Πολωνία είναι οι επόμενες αγορές-στόχοι της Douleutaras, της γνωστής ηλεκτρονικής πλατφόρμας εύρεσης επαγγελματιών, μετά τη σημαντική επένδυση στην οποία προχώρησε σε αυτήν ο όμιλος Olympia (συμφερόντων Π. Γερμανού). Αν και το τίμημα της επένδυσης του γνωστού ομίλου στην πλατφόρμα που μετράει μόλις πέντε χρόνια ζωής δεν έχει ανακοινωθεί, όπως επίσης και το ποσοστό που θα κατέχει πλέον ο όμιλος στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, έγινε γνωστό ότι είναι ο βασικός επενδυτής στον γύρο χρηματοδότησης της Douleutaras, συνολικού ύψους 2,3 εκατ. ευρώ.

Στις ξένες αγορές η εταιρεία θα δραστηριοποιηθεί με την ονομασία «Εasy Hero», προς διευκόλυνση των ξένων καταναλωτών που μάλλον δεν θα καταλάβαιναν τη σημασία της λέξης «Δουλευταράς». Αξίζει να σημειωθεί ότι η Douleutaras δραστηριοποιείται ήδη εκτός Ελλάδος και συγκεκριμένα στην Κύπρο, ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο.

«Επενδύουμε επιλεκτικά σε scale-ups που χαρακτηρίζονται από καινοτομία, δημιουργικότητα και πάθος για τον πελάτη τους, αξίες που είναι στο DNA του ομίλου μας. Ο Douleutaras μπήκε σε μια αγορά που παραδοσιακά ταλαιπωρεί τον καταναλωτή κι έδωσε μια πρωτοποριακή λύση που προσφέρει εξαιρετική εμπειρία πελάτη. Με τη δική μας στήριξη, η πλατφόρμα θα επιδιώξει την περαιτέρω ανάπτυξή της στο εξωτερικό, αλλά και στρατηγικές συνεργασίες σε Ελλάδα και Κύπρο», δήλωσε σχετικά με τη νέα επένδυση ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Olympia, Ρόμπι Μπουρλάς. «Στόχος μας είναι να επενδύουμε σε δυνατές ομάδες με πάθος και όραμα και θεωρούμε ότι o Ανδρέας Γραμμάτης με την ομάδα του, αλλά και τους επενδυτές του Douleutaras, είναι μια πραγματικά εξαιρετική ομάδα σε διεθνές επίπεδο», πρόσθεσε.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ο όμιλος Olympia στηρίζει το όραμά μας και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε για να προσφέρουμε νέες υπηρεσίες στον καταναλωτή. Με τη χρηματοδότηση του ομίλου Olympia και τη σταθερή υποστήριξη του VentureFriends Fund, θα απευθυνθούμε σε εκατομμύρια χρήστες και χιλιάδες επαγγελματίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αποδείξαμε ότι με τη βοήθεια της τεχνολογίας οι εργασίες για το σπίτι μπορούν να γίνονται με ταχύτητα, ασφάλεια και αξιοπιστία, και θα συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά», υπογράμμισε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Douleutaras, Ανδρέας Γραμμάτης. Σημειώνεται ότι ο έτερος συνιδρυτής είναι ο Πολωνός Τσεζάρι Σζαντέσκι, κάτι που συμβάλλει στο να είναι η Πολωνία μία από τις επόμενες αγορές-στόχους της εταιρείας.

Η εταιρεία άρχισε να λειτουργεί μόλις το 2015, παρέχοντας τη δυνατότητα στους καταναλωτές να βρίσκουν μέσα από μια ηλεκτρονική πλατφόρμα τεχνικούς πολλών ειδικοτήτων. Με την πλατφόρμα συνεργάζονται πλέον περισσότεροι από 3.700 επιλεγμένοι επαγγελματίες από όλο το φάσμα εργασιών για το σπίτι, ενώ έχει ήδη συγκεντρώσει 75.000 αξιολογήσεις χρηστών. Εχει ώς τώρα διαχειριστεί 880.000 αιτήματα χρηστών και έχει ξεπεράσει τις 275.000 εκτελεσμένες εργασίες σε έξι πόλεις σε Ελλάδα και Κύπρο.

Τους τελευταίους μήνες, η πλατφόρμα έχει προσθέσει και άλλες ειδικότητες, όπως φωτογράφοι, dj, εταιρείες catering, αλλά και personal trainers.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή