Αναλήψεις μετρητών και καταθέσεις μέσω σούπερ μάρκετ

Αναλήψεις μετρητών και καταθέσεις μέσω σούπερ μάρκετ

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καταθέσεις και αναλήψεις μετρητών μέσω εμπορικών σημείων όπως ένα σούπερ μάρκετ ή ένα πρατήριο καυσίμων, πληρωμές λογαριασμών, αλλά και πρόσβαση σε συναλλαγές όπως η καταβολή της σύνταξης ή της ασφαλιστικής αποζημίωσης, εξασφαλίζει η εφαρμογή viacash της viafintech, που λανσάρεται στην Ελλάδα ως εναλλακτικός τρόπος πληρωμής πέραν των παραδοσιακών σημείων, όπως τα φυσικά καταστήματα των τραπεζών ή ακόμη και τα ATM.

Από σήμερα η υπηρεσία κατάθεσης και ανάληψης viacash ενσωματώνεται στην εφαρμογή της ψηφιακής τράπεζας N26, με την επωνυμία CASH26. Η υπηρεσία επιτρέπει σε όσους έχουν λογαριασμό στην N26 –στην Ελλάδα υπολογίζονται άνω των 100.000– να κάνουν αναλήψεις ή καταθέσεις στον τραπεζικό τους λογαριασμό μέσω του δικτύου του σούπερ μάρκετ Bazaar. Παρουσιάζοντας τη σχετική εφαρμογή, ο γενικός διευθυντής Ελλάδας της viafintech Αντώνιος Πέππας σημείωσε ότι οι πελάτες της N26 μπορούν να αξιοποιήσουν τα 110 καταστήματα Bazaar σε όλη την Ελλάδα, ως ΑΤΜ για καταθέσεις και αναλήψεις. Για την έναρξη μιας συναλλαγής, όπως εξήγησε, «οι πελάτες μπορούν να δημιουργήσουν ένα barcode του ποσού που επιθυμούν να καταθέσουν ή να κάνουν ανάληψη απευθείας από την εφαρμογή N26 στο κινητό τους τηλέφωνο. Η επικύρωση του ποσού θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία barcode που ο πελάτης πρέπει στη συνέχεια να παρουσιάσει στο ταμείο. Ο αριθμός του barcode θα πληκτρολογείται ή θα σαρώνεται όπως οποιοδήποτε άλλο διαθέσιμο για αγορά προϊόν και το ποσό θα ληφθεί ή θα κατατεθεί». Οπως υπογράμμισε, σε αντίθεση με την ανάληψη από ένα ATM, η ανάληψη μέσω viacash είναι δωρεάν για όλους τους πελάτες N26 ενώ ως προωθητική ενέργεια λανσάρεται η παροχή έκπτωσης 5% για όλους τους χρήστες viacash και πελάτες της Ν26 σε όλες τις μελλοντικές τους αγορές στα Βazaar.

Η ενσωμάτωση της viacash στην εφαρμογή N26 έρχεται στην Ελλάδα έπειτα από τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ιταλία και, σύμφωνα με τον κ. Πέππα, υπάρχουν ήδη συζητήσεις ώστε να ενσωματωθεί και στις συστημικές τράπεζες. Η viafintech που ιδρύθηκε το 2011 στη Γερμανία έχει πανευρωπαϊκά πάνω από 500 συνεργάτες, μέσω των οποίων πραγματοποιούνται συναλλαγές άνω του 1 δισ. ευρώ. Στόχος είναι να συνδέει εμπόρους λιανικής, επιχειρήσεις και καταναλωτές ψηφιακά μέσω της πλατφόρμας της, με σκοπό την προσφορά ψηφιακών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Ενδεικτικό του εύρους που μπορεί να έχει η σχετική εφαρμογή είναι η συνεργασία στη Γερμανία με εταιρείες στον χώρο της ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών ή με ασφαλιστικές, για τις οποίες εκτός του να πληρώσεις τα ασφάλιστρα σε ένα εμπορικό σημείο όπως ένα σούπερ μάρκετ, μπορείς να λάβεις και την αποζημίωσή σου άμεσα σε μετρητά και στο ταμείο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή