Περιορισμένη πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές

Περιορισμένη πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μικρή πτώση εμφάνισαν οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για την πορεία του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη. Σύμφωνα με την Eurostat, οι τιμές καταναλωτή στην Ευρωζώνη αναμένεται να αυξηθούν στο 1,3% τον Μάρτιο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα. Υπενθυμίζεται πως τον Φεβρουάριο ο πληθωρισμός ήταν στο 0,9%.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,24% στις 429 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο κινήθηκε χαμηλότερα 0,37% στις 6.747 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος στις 15.008 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 0,34% στις 6.067 μονάδες. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB του Μιλάνου ενισχύθηκε 0,05% και ο ισπανικός IBEX-35 κατέγραψε απώλειες 0,18%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχυόταν αργά χθες το βράδυ με άνοδο 0,4% στα 60,79 δολάρια ανά βαρέλι και ο χρυσός ενισχυόταν 1,4% στα 1.708 δολ./ουγγιά. Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται ενισχύθηκε 0,3% συγκριτικά με το δολάριο στο 1,1752 δολ.

Στα επιχειρηματικά νέα, ζημίες εμφάνισε η σουηδική H&M το διάστημα Δεκεμβρίου – Φεβρουαρίου, οι οποίες ήταν αντίστοιχες (περίπου) των προσδοκιών. Οι προ φόρων ζημίες της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας ειδών ένδυσης λιανικής στο α΄ τρίμηνο χρήσης διαμορφώθηκαν σε 1,39 δισ. κορώνες (159 εκατ. δολάρια) έναντι των κερδών των 2,5 δισ. κορωνών πριν από ένα χρόνο. Οι αναλυτές ανέμεναν ζημίες 1,41 δισ. κορωνών.

Στην κορυφή του δείκτη blue chip βρέθηκε η Siemens Gamesa, η οποία ανακοίνωσε ότι έλαβε παραγγελία προμήθειας 1.400 MW σε τουρμπίνες στη Βρετανία, κάτι που έδωσε ώθηση στη μετοχή της κατά 6,2%.

Στο μεταξύ, περισσότερο από το αναμενόμενο αναπτύχθηκε η βρετανική οικονομία τους τελευταίους τρεις μήνες του 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη. Οπως μεταδίδει το Reuters, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,3% το διάστημα Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου της περασμένης χρονιάς σε σύγκριση με ένα τρίμηνο πριν. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή