Έξυπνα ηλεκτρικά οχήματα από την Xiaomi

Έξυπνα ηλεκτρικά οχήματα από την Xiaomi

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την είσοδό της στην ηλεκτροκίνηση επιβεβαίωσε η κινεζική τεχνολογική εταιρεία Xiaomi. Επειτα από επίσημη ενημέρωση στην αρμόδια αρχή του Χρηματιστηρίου του Χονγκ Κονγκ, Hong Kong Exchanges and Clearing (HKEX), η εταιρεία ξεκινά τη δραστηριοποίησή της στον κλάδο των έξυπνων ηλεκτρικών οχημάτων. Ο Lei Jun, ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Xiaomi, δήλωσε ότι η επιχείρηση θα λειτουργήσει ως θυγατρική της Xiaomi με συνολική επένδυση 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ορίζοντα δεκαετίας. 

Η κατασκευάστρια smartphone γίνεται έτσι άλλος ένας τεχνολογικός κολοσσός, μετά την Apple και τη Huawei, που σκοπεύει να εισέλθει στην αγορά οχημάτων, στη βάση της πρόβλεψης ότι τα μελλοντικά αυτοκίνητα θα γίνονται ολοένα και πιο αυτόνομα και διασυνδεδεμένα. Ανάλογα με την πρόοδο του εγχειρήματος, η Xiaomi ενδέχεται να φθάσει σε ένα ύψος επένδυσης των 15 δισ. δολαρίων μέσα ακόμη και σε τρία χρόνια, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και την εξωτερική χρηματοδότηση, ανέφερε πηγή με γνώση του θέματος στο πρακτορείο Bloomberg.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Lei Jun θα αναλάβει διευθύνων σύμβουλος και της επιχείρησης έξυπνων ηλεκτρικών οχημάτων. «Η απόφαση ελήφθη έπειτα από πολλούς κύκλους συζητήσεων μεταξύ όλων των συνεργατών της Xiaomi και αποτελεί το τελικό, μεγάλο επιχειρηματικό εγχείρημα της ζωής μου. Στοιχηματίζω την προσωπική μου υπόληψη και θα εργαστούμε σκληρά για το μέλλον του έξυπνου ηλεκτρικού οχήματος της Xiaomi. Είμαι αποφασισμένος να οδηγήσω την ομάδα μας στη μάχη για την επιτυχία του», δήλωσε ο Lei Jun. Επίσης, αποκάλυψε ότι τις τελευταίες 75 ημέρες παρακολούθησε τη διεξοδική πορεία λήψης αποφάσεων της εκτελεστικής ομάδας της Xiaomi, όπως την αυστηρή και περιεκτική έρευνα για τη βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων – 85 συναντήσεις με περισσότερους από 200 εμπειρογνώμονες του κλάδου, τέσσερις συζητήσεις εσωτερικής διαχείρισης και δύο συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου. Ηδη τα στοιχεία για την πορεία της εταιρείας είναι ενθαρρυντικά. Ειδικότερα, οι πωλήσεις των premium έξυπνων κινητών ξεπέρασαν τα 10 εκατομμύρια τεμάχια ενώ εκείνες των τηλεοράσεων στην κινεζική αγορά παρέμειναν στη κορυφή για οκτώ συνεχόμενα τρίμηνα. Με πάνω από 324.8 εκατομμύρια συνδεδεμένες συσκευές στην πλατφόρμα ΑΙοΤ της Xiaomi και 86,7 καθημερινούς χρήστες του XiaoAi AI Assistant, η εταιρεία συνεχίζει να ηγείται στον κλάδο του έξυπνου σπιτιού. 

Μέχρι το τέλος του 2020, η Xiaomi έχει αποθεματικό μετρητών ύψους 108 δισεκατομμυρίων RMB. Σε εσωτερική επικοινωνία προς όλους τους εργαζομένους, ο Lei Jun τόνισε πως η Xiaomi έχει σειρά από μοναδικά πλεονεκτήματα για την παραγωγή αυτοκινήτων: αρχικά, τα έξυπνα ηλεκτρικά οχήματα έχουν μεταμορφώσει ριζικά τα επιχειρηματικά μοντέλα των παραδοσιακών κατασκευαστών αυτοκινήτων και η Xiaomi έχει βαθύτατη γνώση των μηχανισμών και συστημάτων υπηρεσιών Ιντερνετ. Επίσης κατέχει σειρά από σημαντικές τεχνολογίες που μπορούν να εφαρμοστούν στον κλάδο των έξυπνων οχημάτων, με τον Lei Jun να επισημαίνει ότι η Xiaomi είναι ένα δυνατό brand με μεγάλο αριθμό χρηστών. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η εταιρεία έχει μεγάλο χρηματικό απόθεμα, που της επιτρέπει να προχωρήσει δυναμικά στην επένδυση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή