Κλειδώνουν τα ποσά της ενίσχυσης για 34.000 επιχειρήσεις εστίασης

Κλειδώνουν τα ποσά της ενίσχυσης για 34.000 επιχειρήσεις εστίασης

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 10.000 ευρώ ανέρχεται σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο μέσος όρος του ποσού που προβλέπεται να λάβουν οι περίπου 34.000 επιχειρήσεις εστίασης που επλήγησαν από την πανδημία.

Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από τον υπουργό Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη μετά τη σύσκεψη που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το τελικό ποσοστό της ενίσχυσης θα αντιστοιχεί μεταξύ 20% – 30% του τζίρου τους, με πλέον πιθανό το ενδεχόμενο να είναι κοντά στο 30%.

Οπως έχει ήδη γράψει η «Καθημερινή», η εν λόγω ενίσχυση θα είναι στο σύνολό της μη επιστρεπτέα και θα χορηγηθεί στις πληγείσες επιχειρήσεις προκειμένου να μπορέσουν να επανεκκινήσουν όποτε αποφασισθεί η άρση της αναστολής λειτουργίας του κλάδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίοδος αναφοράς για τον καθορισμό του ποσού της ενίσχυσης που θα λάβει κάθε επιχείρηση εξετάζεται να είναι ο τζίρος που είχε το 2019, ενώ για τις επιχειρήσεις εστίασης που ξεκίνησαν να λειτουργούν εντός του 2020 αναμένεται να ληφθεί υπόψη ο τζίρος που είχαν σε ένα μήνα κανονικής λειτουργίας.

Μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1, ο κ. Γεωργιάδης προανήγγειλε ουσιαστικά την επανέναρξη της λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης ακόμα και εντός του Απριλίου εάν το επιτρέψει η γενικότερη επιδημιολογική εικόνα της χώρας: «Είμαστε κοντά στο να προτείνουμε το άνοιγμα της εστίασης, με χρήση των εξωτερικών χώρων», ανέφερε.

Στην σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στις 4 το απόγευμα συμμετέχουν οι υπουργοί, Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας Ανάπτυξης, Αδ. Γεωργιάδης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Τσακίρης, οι Υφυπουργοί στον Πρωθυπουργό Θεόδωρος Λιβάνιος και Άκης Σκέρτσος, ο Γ.Γ. του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, καθώς και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) Γιώργος Καββαθάς και μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή