Βαθαίνει το χάσμα μεταξύ των μετόχων της «Ελλάκτωρ»

Βαθαίνει το χάσμα μεταξύ των μετόχων της «Ελλάκτωρ»

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγαλώνει αντί να γεφυρώνεται το χάσμα μεταξύ των μετόχων του ομίλου Ελλάκτωρ σε καθημερινή βάση. Χθες, κύκλοι της διοίκησης επανέλαβαν ότι δεν μπορεί να υπάρξει συναίνεση με την πλευρά της Greenhill Investments των δύο εφοπλιστών Γ. Καϋμενάκη και Δ. Μπάκου, αναφέροντας ότι «κάνουν τους πειρατές, τη στιγμή που ο “Ακτωρ” βρίσκεται ενώπιον παύσης πληρωμών. Είναι ανύπαρκτοι επενδυτές, που απλώς εκπροσωπούν την πλευρά Καλλιτσάντση και προχωρούν σε επικίνδυνα παιχνίδια, που εντέλει αφορούν τους εργαζομένους και τους προμηθευτές του ομίλου». Συμπλήρωσαν δε ότι «δεν έχουμε κοινά συμφέροντα κι επιδιώξεις με την Greenhill, διότι εμείς θέλουμε να μεγαλώσουμε την εταιρεία και να την αναπτύξουμε και η άλλη πλευρά ακολουθεί μια λογική ανταρτοπολέμου και συνεχούς δημιουργίας προβλημάτων».

Παράλληλα, πηγές της διοίκησης έβαλαν χθες και τη Farallon στο «κάδρο» των αδιεξόδων που δημιουργούνται ενόψει της γενικής συνέλευσης για τη λήψη έγκρισης για την αύξηση κεφαλαίου. Οπως ανέφεραν, η εν λόγω επενδυτική εταιρεία είναι αυτή που έχει χρηματοδοτήσει την Greenhill Investments για την απόκτηση ποσοστού μέχρι 25,5% της «Ελλάκτωρ», διατηρώντας ως ενέχυρο το 18,5% των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας, χωρίς όμως να έχει προβεί σε καμία ανακοίνωση προς τις χρηματιστηριακές αρχές. Για το ζήτημα και την όλη αυτή παράτυπη διαδικασία, όπως τη χαρακτηρίζει η διοίκηση της «Ελλάκτωρ», ενημερώθηκε χθες και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. 

Η διοίκηση της «Ελλάκτωρ» απευθύνθηκε χθες και στα στελέχη της Farallon αναφέροντας ότι, αν η εταιρεία θέλει να διασφαλίσει την επένδυσή της, έχει κάθε συμφέρον να εγκρίνει την αύξηση κεφαλαίου, είτε μέσω των ατόμων στα οποία θα επιλέξει να παράσχει το σχετικό πληρεξούσιο είτε μέσω της μη παρουσίας αυτών των δικαιωμάτων στην επικείμενη γενική συνέλευση (κάτι που θα επιτρέψει την έγκριση του θέματος της αύξησης κεφαλαίου).
Σημειώνεται ότι χθες η διοίκηση της «Ελλάκτωρ» έκανε λόγο και για έγγραφες απειλές προς τα στελέχη της Eurobank, για ποινικές ευθύνες τους αν προχωρήσουν στην έκδοση του ομολόγου, από την πλευρά της Greenhill. Απαντώντας η τελευταία ανακοίνωσε χθες ότι «το διοικητικό συμβούλιο της “Ελλάκτωρ” ενεργεί με αποκλειστικό σκοπό τη δημιουργία πολεμικού κλίματος μεταξύ των μετόχων. Η εταιρεία μας ενδιαφέρεται καλόπιστα να εξετάσει σοβαρά τη συμμετοχή της στην έκδοση ομολόγου και πράγματι ζήτησε από τη διοργανώτρια τράπεζα διευκρινίσεις νομικού περιεχομένου. Ουδέποτε απείλησε και φυσικά ποτέ δεν επιχείρησε να σταματήσει την έκδοσή του». Μάλιστα κάλεσε τη διοίκηση της «Ελλάκτωρ» να δημοσιοποιήσει το σύνολο της αλληλογραφίας με τη Eurobank καθώς και τους προτεινόμενους όρους του ομολόγου, προς αποκατάσταση της αλήθειας, «και σε διαφορετική περίπτωση θα το πράξουμε εμείς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή