Συνεργασία της Cisco με εννέα φορείς

Συνεργασία της Cisco με εννέα φορείς

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μνημόνια συνεργασίας υπέγραψε χθες το διεθνές κέντρο ψηφιακού μετασχηματισμού και ψηφιακών δεξιοτήτων της Cisco στη Θεσσαλονίκη με 9 φορείς. Σε αυτούς περιλαμβάνονται εκπρόσωποι των δήμων Πυλαίας – Χορτιάτη και Αλεξανδρούπολης, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Πανεπιστημίου Πάτρας, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, καθώς και του CITY College, University of York Europe Campus.

Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, στόχος των μνημονίων συνεργασίας είναι η από κοινού ανάπτυξη, έρευνα, διάδοση και εκπαίδευση σε τεχνολογίες ψηφιακού μετασχηματισμού, η δημιουργία καινοτόμων λύσεων σε προβλήματα της καθημερινότητας σχετικά με τη λειτουργία της κοινωνίας, καθώς και η συνεργασία με αντίστοιχους φορείς του εξωτερικού. Τα μνημόνια συνεργασίας προβλέπουν, μεταξύ άλλων, εκπόνηση ερευνών και ανάπτυξη καινοτόμων προγραμμάτων και πιλοτικών τεχνολογικών εφαρμογών, δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τεχνολογίες αιχμής, αξιοποίηση διεθνών δικτύων για την ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ τοπικών εταιρειών και των ομολόγων τους στο εξωτερικό, διοργάνωση εθνικών και διεθνών εκδηλώσεων κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή