Folli Follie: Καταπέλτης η εισαγγελέας για Κουτσολιούτσους

Folli Follie: Καταπέλτης η εισαγγελέας για Κουτσολιούτσους

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά την ενδελεχή αξιολόγηση του τεράστιου υλικού που συγκεντρώθηκε από τη μακρά ανακριτική διαδικασία, η εισαγγελέας προτείνει την παραπομπή σε δίκη των μελών της οικογένειας Κουτσολιούτσου και άλλων 18 κατηγορουμένων που ενέχονται στο σκάνδαλο με τους παραποιημένους ισολογισμούς, τις πλαστογραφίες και την εξαπάτηση των επενδυτών στην υπόθεση της Folli Follie.

Η εισαγγελέας που μελέτησε την ογκωδέστατη δικογραφία, Ελένη Μιχαλοπούλου, με πρότασή της, που αριθμεί 616 σελίδες, τάσσεται υπέρ της παραπομπής σε δίκη για σειρά οικονομικών εγκλημάτων για τους Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσο αλλά και την Καίτη Κουτσολιούτσου, καθώς και για άλλα 18 άτομα, μέλη της διοίκησης της άλλοτε κραταιάς εταιρείας, που βρέθηκε στη δίνη οικονομικών προβλημάτων.

Για τον ιδρυτή της εταιρείας Folli Follie  Δημήτρη Κουτσολιούτσο και τον γιο του Τζώρτζη, η εισαγγελέας προτείνει την παραπομπή τους σε δίκη για βαριές κατηγορίες κακουργηματικής φύσεως, όπως απάτη εις βάρος του επενδυτικού κοινού, ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος, χειραγώγηση της αγοράς, συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για πλαστογραφία.

Επιπροσθέτως, για τον πατέρα Κουτσολιούτσο προτείνεται και η παραπομπή του με την κατηγορία της κατάχρησης προνομιακής πληροφορίας κατ’ εξακολούθησιν και κατ’ επάγγελμα.

Σε ό,τι αφορά την Καίτη Κουτσολιούτσου οι κατηγορίες που τις αποδίδονται είναι απάτη, ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος και χειραγώγηση μετοχών.

Οι υπόλοιποι 18 κατηγορούμενοι προέρχονται από τη διοίκηση της εταιρείας, τις οικονομικές υπηρεσίες και είναι άλλοι ελληνικής καταγωγής και άλλοι Ασιάτες, για τους οποίους η εισαγγελική πρόταση επιφυλάσσει σωρεία –κατά περίπτωση– κατηγοριών.

Ενδεικτικό της απαξίας που αποδίδεται από την εισαγγελέα, για την εξαπάτηση των επενδυτών και τους εικονικούς ισολογισμούς, είναι ένα απόσπασμα της εισαγγελικής πρότασης, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «ο Δημήτριος Κουτσολιούτσος, με τους Γεώργιο Κουτσολιούτσο και τον CFO του υποομίλου στην Ασία, Μπεγιέτη Ιωάννη, με πρόθεση, συγκρότησαν επιχειρησιακά δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα, στην οποία εντάχθηκαν οι ίδιοι ως μέλη και εν συνεχεία η Αικατερίνη Κουτσολιούτσου καθώς και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι αλλά και άγνωστοι μέχρις στιγμής υπάλληλοι και στελέχη του ομίλου Folli Follie, επιδιώκοντας και πετυχαίνοντας, βάσει οργανωμένου σχεδίου που προέβλεπε ιεραρχική διάρθρωση και διακριτούς ρόλους, την κατ’ εξακολούθηση τέλεση κακουργηματικής πλαστογραφίας και απάτης, προς σκοπό αποκόμισης παράνομου περιουσιακού οφέλους, διαμοιράζοντας τα παράνομα κέρδη ανάλογα με τον ρόλο, τη δραστηριότητα και την ιεραρχική τους θέση, βλάπτοντας ή αποσκοπώντας να βλάψουν την περιουσία ιδιωτών και νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου».

Η υπόθεση της Folli Follie, πριν τελικώς φθάσει στο ακροατήριο, θα απασχολήσει το δικαστικό συμβούλιο, το οποίο και θα αποφανθεί για το σύνολο των επιβαρυντικών στοιχείων, αξιολογώντας και την εισαγγελική πρόταση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή