Σε υψηλό 14μήνου έκλεισε το Χρηματιστήριο

Σε υψηλό 14μήνου έκλεισε το Χρηματιστήριο

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με κέρδη συνέχισε να κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, καταγράφοντας νέα υψηλά 14 μηνών, με τους αγοραστές να επικεντρώνονται σε επιλεγμένους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης αλλά και στον τραπεζικό κλάδο, όπου οι μετοχές των Alpha Bank και Eurobank έκλεισαν σε υψηλά 52 εβδομάδων.

Με σταθερά βήματα, ο Γενικός Δείκτης κινείται προς τον στόχο των 900 μονάδων, που αποτελεί τον πρώτο για τις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις. Σε δεύτερο… χρόνο, σύμφωνα και με αναλυτές, το Χ.Α. φαίνεται πως έχει βάλει πλώρη για τις 1.000 μονάδες, ένα επίπεδο που –αν και θα χρειαστεί άμυνες και θα «βγάλει» αντιστάσεις– δεν θα δυσκολευθεί να κατακτήσει.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα στατιστικά της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης σημείωσε άνοδο της τάξης του 0,78% στις 891,69 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 73,7 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε κατά 0,79% στις 2.156,14 μονάδες, ενώ στο +1,34% και στις 1.289,50 μονάδες έκλεισε η μεσαία κεφαλαιοποίηση.

Από τα μη τραπεζικά blue chips, η Βιοχάλκο (+3%) και η Μυτιληναίος (+2,29%) σημείωσαν τις υψηλότερες αποδόσεις (+2,29%), ενώ κέρδη άνω του 1% κατέγραψαν οι Σαράντης, ΔΕΗ, Ελλάκτωρ, ΟΤΕ και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,33% στις 582,41 μονάδες, με την Τράπεζα Πειραιώς να κλείνει στο +1,1%, την Alpha Bank στο +3,68%, την Eurobank στο 0,25% και την Εθνική στο +0,41%.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης σημείωσε άνοδο 1,88% και ο τραπεζικός 5,27%.

Χάρη στην άνοδο έχουν απεγκλωβιστεί παθητικά κεφάλαια από τα περυσινά αντίστοιχα επίπεδα διαπραγμάτευσης που αφορούν σχεδόν τις μισές μετοχές του Χ.Α., ορισμένες εξ αυτών καταγράφουν και ιδιαίτερα υψηλές αποδόσεις με τριψήφιο ποσοστό, σχολιάζει ο Μάνος Χατζηδάκης της Beta Securities. 

Η αγορά, όπως επισημαίνει, έχει φθάσει οριακά στην αποτίμηση των 60 δισ. ευρώ ανακτώντας περί τα 25 δισ. ευρώ από τα χαμηλά της 16ης Μαρτίου του 2020. Επιπλέον, η άνοδος των τιμών αναμένεται να διευκολύνει και το βαρύ πρόγραμμα των αυξήσεων κεφαλαίων χωρίς να υπάρξουν ιδιαίτεροι κραδασμοί από πιθανές εκροές. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή