Ραγδαία ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης διεθνώς

Ραγδαία ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης διεθνώς

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τεχνολογία της «επαυξημένης πραγματικότητας» (Ε.Π.) αποτελεί μία από τις τεχνολογίες που γνώρισαν μεγάλη ώθηση λόγω της πανδημίας, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Deutsche Welle (DW). Η αγορά της ανέρχεται σήμερα σε 30,7 δισ. δολάρια και αναμένεται να φθάσει τα 198,17 δισ. δολάρια το 2024. Παράλληλα η πανδημία μείωσε το κόστος της τεχνητής νοημοσύνης συνολικά, ενώ ενδυνάμωσε την καινοτομία και την τηλεκπαίδευση. Συν τοις άλλοις, στο εγγύς μέλλον η ψηφιοποίηση της οικονομίας θα διευκολύνει και θα υποστηρίξει και τη μετάβαση της ενέργειας σε πιο καθαρές μορφές, ενώ θα καταστεί και γρηγορότερη η ηλεκτροδότηση των αναπτυσσόμενων οικονομιών, ειδικά στην αφρικανική ήπειρο.

Οσοι δισταγμοί εταιρειών και κυβερνήσεων σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη είχαν επιβραδύνει την ανάπτυξη εφαρμογών στον ενεργειακό τομέα, τώρα πλέον τους εξανέμισε η πανδημία, ο απόλυτος ψηφιακός καταλύτης. «Εργάζομαι σε πρόγραμμα μηχανικής μάθησης (κλάδος τεχνητής νοημοσύνης) για την ισπανική εταιρεία Iberdrola Scottishpower Renewables. Χρησιμοποιούμε τα δεδομένα από τις ανεμογεννήτριες για να προβλέψουμε πόσο χρόνο έχουμε πριν από την αντικατάσταση ενός συγκεκριμένου στοιχείου», δήλωσε ο Καλιάν Βεεραματσανένι, ερευνητής στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης. Οι ανεμογεννήτριες δεν διαρκούν για πάντα. Η πρόβλεψη της κόπωσης των υλικών συμβάλλει στην πρόληψη ατυχημάτων. Ακόμη πιο σημαντική είναι η ικανότητα της μηχανικής μάθησης να προβλέπει τη διαλείπουσα ανανεώσιμη ενέργεια. Ενα ακόμη ανατρεπτικό ψηφιακό εργαλείο στον ενεργειακό κόσμο είναι η «επαυξημένη πραγματικότητα». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή