Δοκιμή με γκρουπ 187 Ολλανδών τουριστών στη Ρόδο

Δοκιμή με γκρουπ 187 Ολλανδών τουριστών στη Ρόδο

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησε χθες στη Ρόδο, έστω και πιλοτικά, με 187 Ολλανδούς ταξιδιώτες που θα διαμείνουν στο ξενοδοχείο του ομίλου Μήτση, Mitsis Grand, η θερινή σεζόν. Οι διακοπές τους θα γίνουν με πολύ αυστηρούς περιορισμούς εξαιτίας της πανδημίας και κατά τη διάρκεια της 8ήμερης παραμονής τους δεν θα μπορούν να εξέλθουν από το ξενοδοχείο ούτε καν για να κολυμπήσουν στη θάλασσα. Περιορισμοί, που δεν θα υπάρχουν κανονικά μετά τις 14 Μαΐου, οπότε και ανοίγει επισήμως η Ελλάδα τα σύνορά της για τους ξένους ταξιδιώτες. Υπενθυμίζεται ότι στόχος του πειράματος, που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της ολλανδικής κυβέρνησης, είναι να διαπιστωθεί κατά πόσον ο τουρισμός είναι εφικτός σε συνθήκες πανδημίας. Ολα τα άτομα του γκρουπ, ηλικίας 18-70 ετών, τα οποία επελέγησαν ανάμεσα από 25.000 υποψηφίους που έκαναν τη σχετική αίτηση στην τουριστική εταιρεία Sunweb, έχουν υποβληθεί σε τεστ κορωνοϊού πριν από το ταξίδι τους, το οποίο τεστ και θα επαναλάβουν μετά τις διακοπές τους. Επίσης, θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα όταν επιστρέψουν στην Ολλανδία. 

Τα κριτήρια συμμετοχής όρισε η ολλανδική κυβέρνηση, ενώ εξαρχής είχαν αποκλειστεί άτομα υψηλού κινδύνου. Το κόστος είναι 400 ευρώ το άτομο. Οι Ολλανδοί τουρίστες είναι οι μοναδικοί φιλοξενούμενοι στο πολυτελές ξενοδοχείο, ενώ μαζί τους παραμένουν εσώκλειστοι για όλο το χρονικό διάστημα της παραμονής τους κι όσοι από το προσωπικό αποδέχθηκαν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα. Τους επιτρέπεται να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου: τις τρεις πισίνες και τα δύο εστιατόρια, αλλά δεν μπορούν να φύγουν από το θέρετρο. Εάν κάποιος νοσήσει στο διάστημα της παραμονής του στη Ρόδο, θα μπει σε καραντίνα σε ειδικά διαμορφωμένο ξενοδοχείο, ενώ το κόστος θα καλυφθεί από το ταξιδιωτικό πρακτορείο. Οι δε εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο υποβάλλονται σε τεστ δύο φορές – μία πριν και μια μετά το τέλος της διαμονής των Ολλανδών. 

Η Ολλανδία έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε μια σειρά πειραμάτων προκειμένου να εξεταστεί ποιες εκδηλώσεις θα μπορούσαν να επαναληφθούν με ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένων μιας διάσκεψης στην οποία συμμετείχαν 500 άτομα και ενός χορευτικού πάρτι με 1.300 προσκεκλημένους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή