Επένδυση της Prodea σε πολυτελές θέρετρο της Κύπρου

Επένδυση της Prodea σε πολυτελές θέρετρο της Κύπρου

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πάνω από 100 εκατ. ευρώ υπολογίζεται ότι ανήλθε το κόστος της πρώτης κοινής επένδυσης της Prodea Investments και του επενδυτή ακινήτων Ιωάννη Παπαλέκα. Ο λόγος για το πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα Parklane και το όμορο Park Tower, που αποτελείται από 20 πολυτελή διαμερίσματα, στη Λεμεσό της Κύπρου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πωλητής ήταν Ρώσος μεγιστάνας, ενώ η σχετική συμφωνία κυοφορούνταν επί αρκετούς μήνες έως ότου τελεσφορήσει.

Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία Mediterranean Hospitality Venture Limited (MHV), η οποία θα αποτελέσει το κοινό «όχημα» της Prodea, της Invel Real Estate (μητρική της εισηγμένης ΑΕΕΑΠ) και του κυπριακού ομίλου Yoda Group του κ. Ιωάννη Παπαλέκα στον τομέα των τουριστικών ακινήτων. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά χθες, η Prodea θα ελέγχει το 45% της MHV, η Yoda ένα επιπλέον 45% και το υπόλοιπο 10% θα ελέγχεται από την Invel Real Estate.

Η πρώτη από κοινού επένδυση είναι το Parklane. Πρόκειται για ένα ακίνητο που έχει αναπτυχθεί σε παραθαλάσσια έκταση 100 στρεμμάτων και απαρτίζεται από 222 πολυτελή δωμάτια και 52 σουίτες, συμπεριλαμβανομένων των 18 Park Villas ενός, δύο και τριών υπνοδωματίων, με ιδιωτικές πισίνες. Το πολυτελές θέρετρο διαθέτει πέντε εστιατόρια, δύο μπαρ, 11 αίθουσες συσκέψεων, γήπεδο μίνι ποδοσφαίρου, τρία γήπεδα τένις, αλλά και γυμναστήριο, το κορυφαίο Kalloni Spa, συνολικής επιφάνειας 3.000 τ.μ., και ένα χώρο για παιδιά, επίσης 3.000 τ.μ. Σε σχετική δήλωσή του, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Invel αλλά και εκτελεστικός πρόεδρος της Prodea Χριστόφορος Παπαχριστοφόρου ανέφερε ότι «η στρατηγική συνεργασία Invel, Prodea Investments και Yoda Group εδραιώνεται και στρέφεται πλέον προς τις αγορές της Μεσογείου, με ιδιαίτερη έμφαση σε Ελλάδα και Ιταλία, όπου μελετάμε συγκεκριμένες επενδύσεις στον τουριστικό χώρο».

​​​​Σύμφωνα με πηγές της «Κ», η MHV θα εστιάσει πλέον στην ελληνική αγορά ξενοδοχειακών και τουριστικών ακινήτων, ενώ πιθανή είναι και η τοποθέτησή της και σε ακίνητα στην Ιταλία, όπου η Invel διαθέτει ισχυρή παρουσία κι εμπειρία. Ηδη, με την προσθήκη του συγκροτήματος Parklane αλλά και του εμβληματικού ξενοδοχείου The Landmark Nicosia (πρώην Hilton), η εταιρεία έχει δημιουργήσει ένα χαρτοφυλάκιο αξίας της τάξεως των 200-250 εκατ. ευρώ. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι αυτή την περίοδο ξεκινά και επένδυση ύψους δεκάδων εκατ. ευρώ για την περαιτέρω ανάπτυξη του The Landmark Nisosia, καθώς, εκτός από την ολική ανακαίνιση του υφιστάμενου ξενοδοχείου πέντε αστέρων, στην έκταση που βρίσκεται θα αναπτυχθούν δύο νέοι πύργοι. Ο ένας εξ αυτών θα φιλοξενεί διαμερίσματα και ο έτερος γραφεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή