Τα προβλήματα στα εμβόλια ανησυχούν τις αγορές

Τα προβλήματα στα εμβόλια ανησυχούν τις αγορές

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με χαμηλά κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές την Τρίτη, με τους επενδυτές να τελούν εν αναμονή των εταιρικών αποτελεσμάτων που θα αρχίσουν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις επόμενες ημέρες και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. 

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με μικρά κέρδη 0,1% στις 435,75 μονάδες. 

Ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε 0,1% στις 15.234,36 μονάδες, κόντρα στα στοιχεία που έδειξαν ότι οι οικονομικές προσδοκίες επιδεινώθηκαν τον Απρίλιο.

Ειδικότερα, ο σχετικός δείκτης του ινστιτούτου οικονομικών ερευνών ZEW υποχώρησε στις 70,7 μονάδες τον Απρίλιο από 76,6 μονάδες τον Μάρτιο. 

Ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,4% στις 6.184,10 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 έκλεισε με οριακά κέρδη 0,02% στις 6.890,49 μονάδες μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η βρετανική οικονομία αναπτύχθηκε 0,4% τον Φεβρουάριο σε σύγκριση με τον Ιανουάριο.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε με άνοδο 0,6%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 υποχώρησε σε ποσοστό 0,1%.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το ενδιαφέρον των επενδυτών εστίασε στα στοιχεία για τον πληθωρισμό Μαρτίου στις ΗΠΑ, αλλά και στην παύση των εμβολιασμών με το εμβόλιο Johnson & Johnson. Αργά χθες το βράδυ, ο Dow Jones υποχωρούσε 0,5% στις 33.577 μονάδες και ο S&P 500 κατέγραφε οριακές, ενώ ο Nasdaq ενισχυόταν 0,7%. Η μετοχή της Johnson & Johnson υποχωρούσε κατά 2,3%, ενώ αντιθέτως η μετοχή της Moderna ενισχυόταν κατά 7%.

Ενα μπαράζ αποτελεσμάτων αναμένεται να ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες, με τον κλάδο των τραπεζών να πρωταγωνιστεί. Στις ΗΠΑ αναμένονται τις επόμενες ημέρες οι ανακοινώσεις των JPMorgan Chase & Co., Citigroup Inc., Bank of America Corp., Morgan Stanley και Goldman Sachs Group Inc. μεταξύ άλλων.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 1%, στα 60,29 δολάρια ανά βαρέλι και ο χρυσός κατά 0,7%, στα 1.744 δολ./ουγγιά.

Aργά χθες το βράδυ στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ σε σχέση με το δολάριο ενισχυόταν 0,2%, στο 1,1940 δολ..

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή