Στον Αρειο Πάγο η διαμάχη «Κέκροψ» – Δημοσίου

Στον Αρειο Πάγο η διαμάχη «Κέκροψ» – Δημοσίου

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον Αρειο Πάγο πρόκειται να εκδικαστεί η ουσία της υπόθεσης για την κυριότητα της έκτασης των 300 στρεμμάτων στην περιοχή του Παλαιού Ψυχικού (πρώην «Λατομείο»). Οπως ενημέρωσε χθες η διοίκηση της «Κέκροψ», απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της Επ. Κεφαλαιαγοράς, δημοσιεύτηκε η απόφαση 502/2021 του Αρείου Πάγου, με την οποία αναιρείται η απόφαση του εφετείου που είχε δικαιώσει την «Κέκροψ» και της είχε παράσχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει την έκταση. Ωστόσο, όπως αναφέρει η εταιρεία, η υπόθεση θα εκδικαστεί κατ’ ουσίαν στον Αρειο Πάγο. Την αίτηση αναίρεσης της απόφασης του εφετείου είχε καταθέσει το ελληνικό Δημόσιο. Η μετοχή της εταιρείας «αντέδρασε» σημειώνοντας limit down, υποχωρώντας κατά 30% και κλείνοντας στα 2,18 ευρώ.

Η υπόθεση της εν λόγω έκτασης χρονολογείται από το 1988, δηλαδή εκκρεμεί επί 33 χρόνια. Το 2019 είχε φανεί ότι θα υπάρξει δικαίωση της «Κέκροψ», ωστόσο, όπως προκύπτει, οι μέτοχοι της εταιρείας θα πρέπει να περιμένουν κι άλλο έως ότου τελεσιδικήσει η υπόθεση. Το 1988 το ελληνικό Δημόσιο κατέθεσε αγωγή στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών διεκδικώντας την ιδιοκτησία της επίμαχης έκτασης. Η αγωγή απορρίφθηκε το 1997, αλλά το Δημόσιο άσκησε έφεση, η οποία το 2014 έγινε δεκτή από το Εφετείο Αθηνών. Με τη σειρά της, η διοίκηση της «Κέκροψ» κατέθεσε αίτηση αναίρεσης της συγκεκριμένης απόφασης ενώπιον του Αρείου Πάγου, που έγινε εντέλει δεκτή το 2018. Ακολούθησε η νέα αίτηση αναίρεσης της απόφασης του εφετείου, την οποία, όπως φαίνεται, έκανε εκ νέου δεκτή ο Αρειος Πάγος. Σημειωτέον, πάντως, ότι μόνο ένα μικρό μέρος της επίμαχης έκτασης είναι οικοδομήσιμο, καθώς μεγάλο μέρος της έχει κηρυχθεί αναδασωτέο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή