Διαδίκτυο: Μαθήματα ασφαλούς πλοήγησης

Διαδίκτυο: Μαθήματα ασφαλούς πλοήγησης

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δραστηριότητες, βίντεο, πηγές ενημέρωσης για νέους, γονείς και εκπαιδευτικούς, με στόχο την εκπαίδευση και την ψηφιακή ενδυνάμωση των χρηστών των νέων τεχνολογιών για ασφαλή πλοήγηση στον ψηφιακό κόσμο, περιλαμβάνει το διεθνές πρόγραμμα «Get Digital» του Facebook, που υλοποιείται πλέον και στην Ελλάδα σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού».

«Ο στόχος μας είναι να παρέχουμε εργαλεία στους νέους ανθρώπους για να αντιληφθούν τη σημασία που έχει η ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων, οι οποίες είναι απαραίτητες ώστε να περιηγηθούν με ασφάλεια στο Διαδίκτυο», τόνισε ο Αντζελο Ματσέτι, Head of Public Policy του Facebook σε Ελλάδα και Ιταλία, κατά τη διάρκεια της ψηφιακής παρουσίασης για την ανακοίνωση της υλοποίησης του προγράμματος στη χώρα μας. «Η ασφάλεια των χρηστών μας, ιδιαίτερα των νεαρών ηλικιών, είναι θεμελιώδης προτεραιότητα για την εταιρεία, γιατί, αν οι άνθρωποι δεν νιώθουν άνετα στην πλατφόρμα μας, δεν θα αισθάνονται ελεύθεροι να μοιραστούν τις ιδέες τους και να επικοινωνήσουν με τους φίλους τους. Και αυτή ήταν η αρχική ιδέα πίσω από το Facebook. Η εκπαίδευση είναι μεγάλο μέρος της επένδυσής μας στην ασφάλεια», συμπλήρωσε. Το πρόγραμμα «Get Digital» χωρίζεται σε πέντε βασικούς πυλώνες: στις ψηφιακές βάσεις, στην ψηφιακή ευεξία, στην ψηφιακή ενδυνάμωση, στην ψηφιακή αλληλεπίδραση και στις ψηφιακές ευκαιρίες. Στη σχετική σελίδα του Facebook (https://www.facebook.com/fbgetdigital) δίνεται ξεχωριστή πρόσβαση σε καθέναν από αυτούς τους πυλώνες σε νέους, γονείς και εκπαιδευτικούς, με προσαρμοσμένο κάθε φορά περιεχόμενο. Αυτοί οι πόροι έχουν αναπτυχθεί από το Facebook σε συνεργασία με διεθνείς ειδικούς του ψηφιακού κόσμου, οι οποίοι εργάστηκαν από κοινού για την παροχή έγκυρων και αξιόπιστων εργαλείων. Μεταξύ των διεθνών εταίρων του έργου είναι τα πανεπιστήμια Χάρβαρντ και Γέιλ, αλλά και η UNESCO.

«Σε έρευνα που έγινε για λογαριασμό του “Χαμόγελου του Παιδιού”, διαπιστώθηκε ότι το 75% των παιδιών ηλικίας 5-12 ετών και το 100% των παιδιών μεγαλύτερων ηλικιών χρησιμοποιούν κάποιο ψηφιακό μέσο. Οι νέοι, λοιπόν, περνούν πολύ χρόνο στον ψηφιακό κόσμο. Τους δίνεται φυσικά το σπουδαίο δώρο της τεχνολογίας, αλλά ελλοχεύουν σημαντικοί κίνδυνοι. Η ψηφιακή ενδυνάμωση και εκπαίδευση των παιδιών είναι πολύ σημαντική», τόνισε ο Κώστας Γιαννόπουλος, πρόεδρος του οργανισμού, ο οποίος δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος και υπερήφανος για τη συνεργασία με το Facebook. «Θέλουμε τα παιδιά να κάνουν χρήση της τεχνολογίας, να γίνουν ενημερωμένοι, υπεύθυνοι πολίτες», σημείωσε η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή «και το “Get Digital” μας δίνει ένα πρόσθετο όπλο».

Χάρη στη συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού», το «Get Digital» θα προσφέρει επίσης ευκαιρίες για συναντήσεις με ειδικούς οι οποίοι, κατά τη διάρκεια ενός κύκλου πέντε δωρεάν διαδικτυακών σεμιναρίων, θα μοιραστούν συγκεκριμένες συμβουλές και θα απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις των ενδιαφερομένων. Τα διαδικτυακά σεμινάρια θα ξεκινήσουν από σήμερα Παρασκευή 16 Απριλίου και θα πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή από τις 12 μ. έως τη 1 μ.μ. στη σελίδα Facebook του «Χαμόγελου του Παιδιού».

«Υποστηρίζοντας τους νέους ώστε να καταλάβουν ότι ο ψηφιακός και ο πραγματικός κόσμος είναι το ίδιο και βοηθώντας τους να συνδεθούν με ειδικούς και να καταλάβουν πόσο σημαντικό είναι να διαθέτουν ψηφιακές δεξιότητες», κατέληξε ο κ. Ματσέτι, «θα διασφαλίσουμε ότι οι νέοι άνθρωποι μπορούν να επωφεληθούν από όλα τα πλεονεκτήματα που τους δίνει το Ιντερνετ, αλλά με ασφαλή τρόπο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή