Η Coca-Cola απέκτησε το 50% της Stockday στη Ρουμανία

Η Coca-Cola απέκτησε το 50% της Stockday στη Ρουμανία

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 50% της ηλεκτρονικής πλατφόρμας B2B πωλήσεων Stockday στη Ρουμανία απέκτησε ο όμιλος της Coca-Cola HBC και συγκεκριμένα η θυγατρική της στη Ρουμανία, η Coca-Cola HBC Romania. Με την κίνηση αυτή ο όμιλος κάνει ένα ακόμη βήμα προσαρμογής στα νέα δεδομένα που δημιούργησε ο κορωνοϊός στην αγορά, δεδομένα που περιλαμβάνουν τις πωλήσεις τόσο προς πελάτες χονδρικής όσο και προς πελάτες λιανικής μέσω της χρήσης ηλεκτρονικών πλατφορμών. 

H πλατφόρμα Stockday μετρά τέσσερα χρόνια ζωής και αναπτύχθηκε από έναν άλλο μεγάλο πολυεθνικό όμιλο του κλάδου των ποτών, τη Heineken, και δη τη θυγατρική της στη Ρουμανία (Heineken Romania). Μέσω της πλατφόρμας Stockday, η οποία απευθύνεται στο οργανωμένο και στο παραδοσιακό λιανεμπόριο, καθώς και στον κλάδο εστίασης – ξενοδοχείων (HORECA), διασφαλίζεται η διανομή όλων των προϊόντων και των δύο εταιρειών (Coca-Cola HBC και Heineken), συνολικά πάνω από 40 μάρκες,  στο Βουκουρέστι και σε άλλες 8 επιλεγμένες κομητείες. Στα πλεονεκτήματα της πλατφόρμας είναι, μεταξύ άλλων, η λειτουργία της σε 24ωρη βάση. Πριν από λίγες ημέρες έδωσε το πράσινο φως για την απόκτηση του 50% της Stockday από την Coca-Cola HBC Romania και η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Υπενθυμίζεται ότι η Coca-Cola HBC AG διατηρεί στην Ελβετία την πλατφόρμα Qwell, μέσω της οποίας οι καταναλωτές, και όχι επιχειρήσεις, μπορούν να παραγγείλουν ηλεκτρονικά τα προϊόντα του ομίλου, η οποία αποτελεί τον οδηγό για τον όμιλο. Η πλατφόρμα προϋπήρχε της κρίσης, όμως η σημασία που απέκτησε στην πανδημία οδήγησε τον όμιλο σε περισσότερες επενδύσεις σε αυτήν, ενώ, όπως έχει αναφέρει ο επικεφαλής της Coca-Cola HBC Ζόραν Μπογκντάνοβιτς, ο όμιλος εξετάζει το ενδεχόμενο ανάλογων επενδύσεων και σε άλλες χώρες και ετοιμάζει πλατφόρμες και σε συνεργασία με την Coca-Cola Company. Μέσα στο 2020 η Coca-Cola HBC εξαγόρασε το 20% μιας αυστριακής startup, της Alfies. Πρόκειται για ηλεκτρονικό σούπερ μάρκετ που παραδίδει τις παραγγελίες μέσα σε 60 λεπτά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή