Ποσοστό στην Obrela Security απέκτησε το fund της Μαριάννας Λάτση

Ποσοστό στην Obrela Security απέκτησε το fund της Μαριάννας Λάτση

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο μετοχικό κεφάλαιο της ελληνικής εταιρείας Obrela Security Industries, που δραστηριοποιείται στον κλάδο της κυβερνοασφάλειας, εισήλθε ο επενδυτικός βραχίονας του Latsco Family Office, συμφερόντων της Μαριάννας Ι. Λάτση. Οπως αναφέρουν πληροφορίες, το Latsco Family Office αποκτά ένα σημαντικό μειοψηφικό ποσοστό επενδύοντας στην αναπτυξιακή στρατηγική της Obrela Security Industries και συμβάλλοντας στην ενίσχυση των πωλήσεων αλλά και στην αναγνωρισιμότητα της εταιρείας στο εξωτερικό. Η εταιρεία, που αποτελεί δημιούργημα των Γιώργου Πατσή, Γιώργου Δάγλα και Δημήτρη Στρεβίνα, παρέχει υπηρεσίες κυβερνοασφάλειας παρακολουθώντας μέσα από σύγχρονα κέντρα επιχειρήσεων (Cyber Security Operations Centers) την ασφάλεια των πελατών της σε πραγματικό χρόνο.

Συγκεκριμένα, μέσα από τα συστήματά της προστατεύει τους πελάτες της 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα, από κυβερνοαπειλές, εξασφαλίζοντας έγκαιρη ανίχνευση και προστασία σε πραγματικό χρόνο, ακόμα και εάν τα συστήματα ασφαλείας τους έχουν παραβιαστεί ή δεν αποδίδουν. Οπως έχει γράψει και η «Κ» πρόσφατα, η εταιρεία αριθμεί περίπου 100 πελάτες παγκοσμίως, ενώ έχει δημιουργήσει στην Αθήνα και ένα σύγχρονο κέντρο επιχειρήσεων, σκοπός του οποίου είναι η υποστήριξη των περιφερειακών κέντρων επιχειρήσεων που ήδη λειτουργεί ή σκοπεύει να λειτουργήσει η εταιρεία στην περιοχή ΕΜΕΑ (Ευρώπη, Μ. Ανατολή, Αφρική). Παράλληλα, η εταιρεία ήδη ετοιμάζει ένα κέντρο επιχειρήσεων στη Σαουδική Αραβία, που αναμένεται να λειτουργήσει τους επόμενους δύο μήνες. Σημειώνεται ότι, βάσει των εκτιμήσεων της εταιρείας, το 2020 ο τζίρος της ανήλθε κοντά στα 6 εκατ. ευρώ, με τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (ΕΒITDA) να αγγίζουν τα 2 εκατ. ευρώ.

Το 80% του τζίρου της Obrela Security Industries προέρχεται από το εξωτερικό, ενώ βασικές αγορές της είναι η Μεγάλη Βρετανία, η Γερμανία και η Σαουδική Αραβία, μετρώντας συνολικά 80 εργαζομένους, εκ των οποίων οι περισσότεροι εργάζονται στο τμήμα Ερευνας και Ανάπτυξης που διατηρεί η εταιρεία στην Αθήνα. Προς τα τέλη του περασμένου έτους, ψήφο εμπιστοσύνης στην εταιρεία παρείχε και το επενδυτικό κεφάλαιο ΕΟS Capital Partners του Απόστολου Ταμβακάκη, επενδύοντας 4,5 εκατ. ευρώ μέσω αύξησης κεφαλαίου και αποκτώντας ποσοστό μειοψηφίας στην εταιρεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή