Ο Μπράνσον πούλησε μετοχές της εταιρείας διαστημικών ταξιδιών

Ο Μπράνσον πούλησε μετοχές της εταιρείας διαστημικών ταξιδιών

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O εκκεντρικός επιχειρηματίας σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον διέθεσε στην αγορά 5,6 εκατομμύρια μετοχές του ομίλου διαστημικών ταξιδιών Virgin Galactic Holdings, αξίας σχεδόν 150 εκατομμυρίων δολαρίων, εκμεταλλευόμενος ακόμη μία φορά το μεγαλύτερο από τα εισηγμένα περιουσιακά του στοιχεία. Και ο λόγος είναι προφανής, το να μπορέσει δηλαδή να στηρίξει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της αυτοκρατορίας του, οι οποίες επλήγησαν λόγω πανδημίας. Ο αριθμός των μετοχών που αποδέσμευσε ισοδυναμεί με το σχεδόν 2,5% στην εταιρεία των διαστημικών ταξιδιών του και οι κινήσεις του αυτές εντάσσονται στο ευρύτερο σχέδιο που έθεσε σε εφαρμογή από τον Μάρτιο. Στα χέρια του σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον απομένει πλέον το 24% στη Virgin Galactic.

Aναφορικά, τώρα, με τα έσοδα, αυτά θα τα χρησιμοποιήσει ο μεγιστάνας για τις δραστηριότητες στα ταξίδια και στην ψυχαγωγία, καθώς επίσης και για τη στήριξη υφιστάμενων και νέων εγχειρημάτων του. Αφότου ανακοινώθηκε η πώληση μέρους του ποσοστού, που διατηρεί ο Μπράνσον στη Virgin Galactic, η τιμή της μετοχής της τελευταίας υποχώρησε στη Νέα Υόρκη κατά τις πρωινές συναλλαγές. Πρόκειται για την πρώτη πώληση μετοχών της εν λόγω επιχείρησης αφότου το πρώτο εξάμηνο του 2020 είχε συγκεντρώσει σε αύξηση κεφαλαίου περισσότερα από 300 εκατομμύρια δολάρια με στόχο την αρωγή άλλων μονάδων του ομίλου-ομπρέλας Virgin Group να αντεπεξέλθουν στις επιπτώσεις της πανδημίας. Ας μη λησμονούμε ότι ο αερομεταφορέας της Virgin Atlantic Airways, της εταιρείας που αποτέλεσε το θεμέλιο επί του οποίου κτίστηκε η αυτοκρατορία Μπράνσον, διασώθηκε από το «χείλος του γκρεμού». Η διάσωσή της συμπεριελάμβανε 1,2 δισεκατομμύριο στερλίνες, εκ των οποίων τα 200 εκατομμύρια στερλίνες προέρχονταν από τον ίδιο τον επιχειρηματία. Οπως ο ίδιος ο Μπράνσον είχε γράψει σε ιστολόγιο το 2020, «δεδομένου ότι πολλές από τις δραστηριότητές μας εδράζονται σε κλάδους όπως τα ταξίδια, ο τουρισμός, η ψυχαγωγία και η ευεξία, έχουν δεχθεί σοβαρά χτυπήματα και αγωνίζονται να επιβιώσουν με όλες τους τις δυνάμεις και να περισώσουν θέσεις εργασίας». 

Τέλος, σημειώνεται πως μία από τις τελευταίες επιχειρηματικές ιδέες του Μπράνσον ήταν ο διαστημικός τουρισμός. Η αυτοκρατορία του γεννήθηκε τη δεκαετία του 1970, εκτεινόμενη σε ποικίλες δραστηριότητες από τη δισκογραφία έως τα αναψυκτικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή