Mytilineos: «Πράσινο» ομόλογο 500 εκατ. ευρώ

Mytilineos: «Πράσινο» ομόλογο 500 εκατ. ευρώ

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην έκδοση «πράσινου» ομολόγου ύψους 500 εκατ. ευρώ και διάρκειας 5,5 ετών προχωράει η Mytilineos, αξιοποιώντας το θετικό momentum που διαμόρφωσε η επιτυχημένη έκδοση του 10ετούς ομολόγου του ελληνικού Δημοσίου, την οποία ακολούθησαν μέσα στον Μάρτιο η Alpha Bank, η ΔΕΗ και η Motor Oil. 

Διαθέτοντας μία από τις καλύτερες πιστοληπτικές αξιολογήσεις μεταξύ των μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων (BB από τη Fitch Ratings και BB- από τη S&P Global Ratings) και υψηλότατες ταμειακές ροές, η Μytilineos βγαίνει στις αγορές για να ενισχύσει περαιτέρω τη χρηματοδοτική ισχύ της και να χρηματοδοτήσει το ευρύ επενδυτικό της σχέδιο, που έχει προσαρμοστεί στα δεδομένα της ενεργειακής μετάβασης και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και εξαγορές επιχειρήσεων, όπως η ΔΕΠΑ και η ΛΑΡΚΟ. 

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η εισηγμένη έδωσε εντολή στις BNP Paribas, Citigroup και HSBC, ως γενικούς συντονιστές (Global Coordinators) και συνδιαχειριστές του βιβλίου προσφορών (Joint Bookrunners), να διοργανώσουν εξ αποστάσεως συναντήσεις με επενδυτές που τοποθετούνται σε τίτλους σταθερού εισοδήματος στην Ευρώπη. Οι συναντήσεις θα ξεκινήσουν στις 19 Απριλίου 2021. Υπό την επιφύλαξη των συνθηκών της αγοράς, θα ακολουθήσει διάθεση πράσινων ομολογιών, χωρίς εξασφαλίσεις, ονομαστικής αξίας 500 εκατ., με διάρκεια 5,5 ετών. Δεν δύναται να διασφαλιστεί ότι η έκδοση θα πραγματοποιηθεί ή ότι θα έχει το προαναφερθέν μέγεθος ή ότι θα ολοκληρωθεί, αναφέρει η ανακοίνωση. 

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν, θα κατευθυνθούν στην εξόφληση υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων, στη χρηματοδότηση γενικών εταιρικών σκοπών και στην καταβολή των προμηθειών και εξόδων της έκδοσης. Ποσό αντίστοιχο με τα καθαρά κεφάλαια που θα αντληθούν από τις ομολογίες θα διατεθεί για τη χρηματοδότηση ή αναχρηματοδότηση, εν όλω ή εν μέρει, επιλέξιμων πράσινων έργων (συμπεριλαμβανομένων άλλων σχετικών υποστηρικτικών δαπανών), όπως προβλέπεται στο πρόγραμμα πράσινων ομολογιών (Green Bond Framework) της εταιρείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή