Η ανάπτυξη σε ένα online business τροφοδοτείται από την τεχνολογία

Η ανάπτυξη σε ένα online business τροφοδοτείται από την τεχνολογία

Ο CTO της Kaizen Gaming μας εξηγεί γιατί η τεχνολογία έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

4' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πως προσαρμόστηκε το τμήμα τεχνολογίας στις απαιτήσεις της κρίσης της πανδημίας;

Θεωρώ ότι από τη φύση της δουλειάς μας είμασταν πιο έτοιμοι από άλλους να γυρίσουμε σε εργασία από απόσταση. Ήταν βέβαια μία πυκνή και απαιτητική περίοδος. Χρειάστηκε πολλή και σκληρή δουλειά, συντονισμός, δοκιμές και προσαρμογές, για να γυρίσουν 800 άνθρωποι σε remote working μέσα σε 2 μέρες. Ειδικά τα operational τμήματα που έχουν ιδιαίτερες δυσκολίες στο mobility του εξοπλισμού τους. Στο τμήμα τεχνολογίας, ακόμα θυμάμαι μία συνάντηση που είχα με τους Scrum Masters, το τελευταίο απόγευμα στο γραφείο. Τους είπα ότι αυτό που συζητούσαμε τόσο καιρό πριν για να πετύχουμε ευέλικτη εργασία για όλους, τώρα ήρθε η ώρα να το κάνουμε τώρα! Και να αποδείξουμε οτι τα προγνωστικά μας επαληθεύτηκαν the Kaizen way. Πήραμε την απόφαση να λύσουμε τα όποια προβλήματα – και ήταν πολλά και απρόβλεπτα-  ώστε ο κόσμος μας να συνεχίσει να εργάζεται το ίδιο παραγωγικά αλλά και οι πελάτες μας να συνεχίσουν να παίρνουν την ίδια ποιότητα στη σχέση τους μαζί μας. Και το πετύχαμε. Όπως συνήθως συμβαίνει στην Kaizen Gaming, όλοι ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση και έβαλαν αυτό που χρειάζεται για κάνουμε τη μετάβαση ομαλά. Για μας στο τεχνολογικό τμήμα το στοίχημα του remote working κερδήθηκε και πιστεύω ότι ακόμα και όταν τελειώσει αυτή η κρίση θα είναι το de facto δεδομένο. 

Πως λειτουργεί η ομάδα σας;

Από το 2018, λειτουργούμε με agile μεθοδολογίες και οι άνθρωποι μας εργάζονται σε ομάδες scrum, που συνθέτουν tribes με προϊόντική ειδίκευση σε Sportsbook, Gaming, Payments μεταξύ άλλων. Είναι μία δομή που φέρνει καλά αποτελέσματα. Μας επιτρέπει να μεγαλώσουμε τον πληθυσμό μας παραμένοντας παραγωγικοί και ποιοτικοί. Είναι μία δύσκολη εξίσωση που κάθε CTO καλείται να λύσει. Στον οργανωτικό τομέα έχουμε κάνει άλματα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε ακόμα καλύτερα. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να επενδύουμε στην βελτίωση των μεθοδολογιών και διαδικασιών μας.

Ποιο είναι το μέγεθος της ομάδας σας

Το τμήμα τεχνολογίας είναι το μεγαλύτερο της εταιρίας με 250 άτομα. Όμως, οι αυξημένες ανάγκες για βελτίωση των προϊόντων και υπηρεσιών μας και η υποστήριξη της αναπτυξιακής μας στρατηγικής, απαιτούν διαρκή αναζήτηση νέων μηχανικών και κορυφαίων ταλέντων για να μεγαλώσουμε την ομάδα μας ακόμα περισσότερο. Είναι αγώνας δρόμου και αγώνας ταχύτητας συγχρόνως και παραμένει προσωπική μου προτεραιότητα. Είμαι περήφανος που αποτελούμε κορυφαίο προορισμό για οποιονδήποτε έχει τη φιλοδοξία να εξελιχθεί σε ένα δυναμικό περιβάλλον και να κατακτήσει δύσκολους στόχους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πρόσφατα ανακοινώσατε τη δημιουργία της δικής σας πλατφόρμας. Τι σημαίνει αυτό για την Kaizen Gaming;

Κοιτώντας τον ευρωπαϊκό δείκτη των εταιρειών του κλάδου, γρήγορα καταλαβαίνεις ότι όσοι βρίσκονται ψηλά στην κατάταξη δουλεύουν στην δική τους πλατφόρμα. Αυτό δεν είναι τυχαίο. Το εντοπίσαμε πριν από αρκετά χρόνια και σήμερα έχουμε αυτό το θαυμάσιο αποτέλεσμα με το δικό μας λογισμικό. Και αυτή είναι μόνο η αρχή. Τώρα πια ελέγχουμε το μέλλον μας και έχουμε την δυνατότητα να εμπλουτίσουμε και βελτιώσουμε τις υπηρεσίες που προσφέρουμε στους πελάτες μας. Έχοντας μια ομάδα με εξαιρετικές ικανότητες που παθιάζεται με αυτό που κάνει και στόχο να χτίσει το κορυφαίο sportsbook product της αγοράς, είμαι πεπεισμένος ότι κάθε μέρα που έρχεται θα είναι καλύτερη για τους πελάτες μας. Αυτό μας κάνει Kaizen!

Ποια είναι τα επόμενα βήματα για την Kaizen στον τεχνολογικό τομέα;

Η Kaizen Gaming (Stoiximan|Betano) βρίσκεται σε μία έντονα αναπτυξιακή περίοδο. Στο τεχνολογικό τμήμα τρέχουμε ένα δυναμικό πλάνο με στόχο πάντα να μεγαλώνουμε την ομάδα μας και να τη εμπλουτίζουμε σε δυνατότητες και ταλέντο. Προσεγγίζουμε senior στελέχη από την Ελλάδα και το εξωτερικό για να φέρουν νέες παραστάσεις και εμπειρία από τις μεγαλύτερες εταιρείες του τεχνολογικού χώρου παγκοσμίως. Παράλληλα, καθώς εξελίσσεται η επένδυσή μας στην Ελλάδα, προχωράμε δυνατά και στις άλλες αγορές που δραστηριοποιούμαστε με το international brand Betano. Ταυτόχρονα, οι τεχνολογικές μας προτεραιότητες τρέχουν full speed, με ένα γιγαντιαίο έργο για τον αυτοματισμό των υποδομών ελέγχου των εφαρμογών μας, με τη διαρκή επένδυση στις πλατφόρμες στοιχηματισμού και loyalty, σε τεχνολογίες Artificial Intelligence & Machine Learning, και σε καινοτομίες στις πλατφόρμες διαχείρισης Big Data, και πολλά άλλα. Έχουμε τη δυνατότητα να τρέχουμε πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Η χαρά κάθε CTO.

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας σας

Το ένα και βασικό. Οι άνθρωποι μας. Αυτοί τροφοδοτούν την επιτυχία μας. Αυτοί χτίζουν τη σχέση μας με το κοινό μας. Αυτοί μας πάνε στο επόμενο επίπεδο. Πάντα. Έχουμε τμήματα εξυπηρέτησης πελατών με ψυχή και καρδιά, μία ομάδα Trading που έχει απίστευτη πελατοκεντρικότητα που μπορεί να εξυπηρετήσει και το πιο απίθανο ενδεχόμενο για στοιχηματισμό. Οι άνθρωποι μας ξέρουν ότι η Kaizen είναι ένα μέρος που μπορείς να πραγματοποιήσεις τα όνειρα σου. Προσφέρουμε μια σπουδαία εργασιακή εμπειρία αλλά και ευκαιρίες εξέλιξης. Δεν είναι τυχαίο οτι στο τμήμα τεχνολογίας το 2020 έγιναν περισσότερα από 50 οργανικά promotions. Και δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά για εμάς από το να βλέπουμε τους ανθρώπους μας να προοδεύουν, να παίρνουν νέες ευθύνες και να εξελίσσονται επαγγελματικά και προσωπικά.  

Νέες τεχνολογίες

Ξεχωρίζω τρεις τεχνολογικές εξελίξεις που βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια ωριμότητας αλλά έχουν την δυνατότητα να κάνουν disrupt την αγορά μας. Θα ξεκινήσω με την τεχνητή νοημοσύνη στην οποία έχουμε επενδύσει νωρίς και έχει φέρει σημαντικά οφέλη για το προϊόν και τους πελάτες μας. Θεωρώ ότι τα επόμενα 4-5 χρόνια, τα περισσότερα κλειστά συστήματα αποφάσεων, με περιορισμένη επικοινωνία με ανθρώπους θα αντικατασταθούν από AI & ML agents. Όμως, όπου υπάρχει επαφή με ανθρώπους, η σημερινή τεχνολογία και η υπολογιστική ισχύς δεν είναι σε θέση να ανταγωνιστούν το ανθρώπινο μυαλό. Η τεχνολογία Augmented & Virtual Reality θα προσφέρει μία νέα πολύ διαφορετική εμπειρία στους χρήστες. Θεωρώ ότι θα απαιτηθεί αρκετή εξέλιξη πριν αλλάξει κάτι σημαντικά, αλλά όταν αυτό γίνει, θα δημιουργηθούν νέα κανάλια επικοινωνίας που θα φέρουν ανατροπή ανάλογη με αυτήν έφεραν τα smartphones. Τέλος, το Neuroscience, μία νέα επιστήμη που έχει πετύχει τα τελευταία 30 χρόνια απίθανα αποτελέσματα. Θεωρώ ότι η επόμενη γενιά θα θεωρεί τόσο δεδομένο ότι γνωρίζουμε πώς δουλεύει ο ανθρώπινος εγκέφαλος και πώς αντιδρά σε διάφορα ερεθίσματα που η γενιά μας θα θεωρείται οπισθοδρομική.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή