ΣΕΛΠΕ: Άδικο το «λουκέτο» στα εμπορικά κέντρα

ΣΕΛΠΕ: Άδικο το «λουκέτο» στα εμπορικά κέντρα

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για επιλεκτική πολιτική στο άνοιγμα των επιχειρήσεων του λιανεμπορίου κατηγορεί την κυβέρνηση ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικών Πωλήσεων Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ), αναφερόμενος στην απόφαση να παραμείνουν σε αναστολή λειτουργίας τα εμπορικά κέντρα. Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι ο συνήθως φειδωλός σε ανακοινώσεις ΣΕΛΠΕ εκδίδει σχετική ανακοίνωση για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα τριών ημερών. Είχε προηγηθεί ανακοίνωση το απόγευμα της Παρασκευής, όταν έγινε γνωστό ότι δεν πρόκειται να ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα, παρά τις προσδοκίες περί του αντιθέτου που είχαν καλλιεργηθεί τις προηγούμενες ημέρες.

«Η επιλεκτική απόφαση λειτουργίας μόνον ορισμένων επιχειρηματικών μονάδων και ο αποκλεισμός άλλων, χωρίς να υφίσταται ξεκάθαρη τεκμηρίωση, αντιβαίνει τόσο στους κανόνες της ελεύθερης και απρόσκοπτης λειτουργίας της αγοράς όσο και της λειτουργίας του ανταγωνισμού», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΣΕΛΠΕ, εκτιμώντας ότι «ο συνεχιζόμενος αποκλεισμός των εμπορικών κέντρων θα επιφέρει καταστροφικές συνέπειες τόσο στην αγορά εργασίας όσο και στην οικονομία της χώρας». Υπενθυμίζεται ότι στα εμπορικά κέντρα φιλοξενούνται συνήθως καταστήματα μεγάλων πολυεθνικών αλυσίδων, ενώ οι επιχειρήσεις που τα αναπτύσσουν και τα διαχειρίζονται είναι στην πλειονότητα μεγάλοι ελληνικοί και ξένοι όμιλοι.

Σύμφωνα με τον ΣΕΛΠΕ, τα εμπορικά κέντρα τηρούν πλήρως τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα σύμφωνα με πρωτόκολλα και κανόνες, ελέγχονται διαρκώς από την πολιτεία, ενώ συνήθως οι πελάτες προσεγγίζουν τα εμπορικά κέντρα με το δικό τους μεταφορικό μέσο, γεγονός που συντελεί στην αποσυμφόρηση της κοσμοσυρροής που πιθανόν παρατηρείται σε ορισμένα σημεία των πόλεων καθώς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Τα εμπορικά κέντρα βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας έξι συνολικά μήνες, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν έως τώρα, δεν φαίνεται να ανοίγουν ούτε τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή