Νέα ένεση ρευστού θα χρειαστεί η Air France-KLM

Νέα ένεση ρευστού θα χρειαστεί η Air France-KLM

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H χειμαζόμενη γαλλοολλανδική αεροπορική εταιρεία Air France-KLM ενδεχομένως να επιδιώξει να λάβει νέα οικονομική ενίσχυση τους προσεχείς μήνες, πέραν της τελευταίας παρέμβασης με ανακεφαλαιοποίηση 4 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη γαλλική κυβέρνηση. 

Εν τω μεταξύ, αρχικά, κατά το πρώτο έτος της πανδημίας, δηλαδή το 2020, ο αερομεταφορέας είχε επίσης ενισχυθεί από τη γαλλική και την ολλανδική κυβέρνηση με 10,4 δισ. ευρώ, αφότου οι κανόνες της Ε.Ε. για την κρατική επιδότηση χαλάρωσαν εξαιτίας της λαίλαπας του ιού. Τα σχετικά ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος, Μπεν Σμιθ, μιλώντας χθες στο ψηφιακό διεθνές συνέδριο του κλάδου. «Εχουμε ένα ιδιαίτερα επαχθές χρέος, το οποίο βαραίνει τον ισολογισμό μας», τόνισε. «Αυτό ίσως χρειαστεί να το δούμε αργότερα μέσα στο έτος». Επιπλέον, αναφορικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας, η Air France-KLM προειδοποίησε ότι το ξέσπασμα του κορωνοϊού θα εξαλείψει από τα έσοδά της έως και 200 εκατ. ευρώ.

Βάσει του τελευταίου προγράμματος ανακεφαλαιοποίησης των 4 δισ. ευρώ από πλευράς Παρισιού, το μερίδιό του στην Air France – KLM αυξάνεται στο σχεδόν 30%. Ειδικότερα, προβλέπεται αύξηση κεφαλαίου 1 δισ. ευρώ και μετατροπή προηγούμενου κρατικού δανείου 3 δισ. ευρώ σε υβριδικό χρηματο-
δοτικό εργαλείο. 

Τέλος, συμμετέχει στην ανακεφαλαιοποίηση και η China Eastern Airlines, ως μία από τους υφιστάμενους επενδυτές, ενώ προσεχώς θα ανακοινώσει το δικό της σχέδιο επιδότησης η ολλανδική κυβέρνηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή