Χατζηδάκης: Μέχρι το φθινόπωρο 400 εκατ. δολ. για προγράμματα κατάρτισης

Χατζηδάκης: Μέχρι το φθινόπωρο 400 εκατ. δολ. για προγράμματα κατάρτισης

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μέχρι το φθινόπωρο θα πέσουν στην αγορά 400 εκατ. δολάρια από το Ταμείο Ανάκαμψης για προγράμματα κατάρτισης. Επίσης, θα γίνει παρουσίαση και ψήφιση νομοσχεδίου για την κατάρτιση, με αρχές την πιστοποίηση, την αξιολόγηση και την αξιοποίηση πόρων. Είναι υποχρέωσή μας να μην καθυστερήσουμε άλλο» είπε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, στη διαδικτυακή ημερίδα «Επαναστάτες Χωρίς Παιδεία» από την Ελληνοαμερικανική Ένωση. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε πως δεν πρέπει να υποτιμούμε την πρόοδο που έχει κάνει η χώρα μας όλα αυτά τα χρόνια, λέγοντας πως η Ελλάδα είναι 32η στον δείκτη Human Development ανάμεσα σε 189 χώρες.

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Δεν γίνεται να διασπαθίζονται άλλο τα ευρωπαϊκά κονδύλια και να έχουμε τέτοια ποσοστά ανεργίας. Δεν θέλουμε απλά να διαθέσουμε πόρους, αλλά να τους αξιοποιήσουμε κατάλληλα. Μέχρι το φθινόπωρο θα πέσουν στην αγορά 400 εκατομμύρια δολάρια από το Ταμείο Ανάκαμψης για προγράμματα κατάρτισης. Επίσης, θα γίνει παρουσίαση και ψήφιση νομοσχεδίου για την κατάρτιση, με αρχές την πιστοποίηση, την αξιολόγηση και την αξιοποίηση πόρων. Είναι υποχρέωσή μας να μην καθυστερήσουμε άλλο». 

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, Άγγελος Συρίγος, ανέφερε ότι το πρόβλημα στον τομέα της παιδείας ξεκινά από τις συνεχείς ριζικές αλλαγές. Όπως είπε: «Ζούμε σε μία κοινωνία με εντελώς διαφορετική αίσθηση της ευθύνης. Δεν είναι κακό να γίνονται αλλαγές στον τομέα της εκπαίδευσης και μάλιστα την τελευταία δεκαετία έχουν γίνει προσπάθειες για αλλαγές στον τομέα της παιδείας που θα μας φέρουν στα πρότυπα των ευρωπαϊκών χωρών».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, η κοινωνία εξακολουθεί να ζητά αλλαγές στον τομέα της εκπαίδευσης. Για τον κ. Συρίγο πρέπει πρωτίστως να αντιμετωπίζονται οι παθογένειες και τα χρόνια προβλήματα στον τομέα της εκπαίδευσης. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή