Briq: Σχεδιάζει ενίσχυση χαρτοφυλακίου

Briq: Σχεδιάζει ενίσχυση χαρτοφυλακίου

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αναθεώρηση του χρονοδιαγράμματος για την ενίσχυση της αξίας του χαρτοφυλακίου ακινήτων της προχωρεί η διοίκηση της Briq Properties ΑΕΕΑΠ. Οπως ανέφερε χθες η διοίκηση, στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων της εισηγμένης, αυτή την περίοδο είναι ιδιαίτερα δύσκολη η ολοκλήρωση συναλλαγών, με αποτέλεσμα να μην επαρκεί ο χρόνος έως το τέλος του 2021 προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος που έχει τεθεί για την αύξηση της αξίας του χαρτοφυλακίου, από τα 106 εκατ. ευρώ που είναι σήμερα, στα 150 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την Αννα Αποστολίδου, διευθύνουσα σύμβουλο της Briq, «με τα κτηματολογικά γραφεία να είναι κλειστά μέχρι πρότινος και τη μη διενέργεια πλειστηριασμών ακόμα και σήμερα, είναι εξαιρετικά δύσκολος ο νομικός έλεγχος και η μεταγραφή ακινήτων, όπως επίσης και ο εντοπισμός πιθανών επενδυτικών ευκαιριών. Εκτιμώ ότι η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί από το καλοκαίρι και μετά και ασφαλώς θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να επιτύχουμε τον στόχο μας μέχρι το τέλος του 2021. Ωστόσο, μια πιο ρεαλιστική πρόβλεψη θα ήταν αυτός να επιτευχθεί προς τα μέσα του 2022». Η χρηματοδότηση του νέου αυτού επενδυτικού προγράμματος της Briq αναμένεται να προέλθει από τραπεζικό δανεισμό, καθώς η εταιρεία διαθέτει σημαντικό περιθώριο για την ενίσχυση της μόχλευσης. Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να προχωρήσει σε αύξηση του δανεισμού κατά 40 εκατ. ευρώ. Σε πρώτο πλάνο θα βρεθούν ξενοδοχειακά ακίνητα, logistics και κτίρια γραφείων. Σύμφωνα μάλιστα με τον Θ. Φέσσα, πρόεδρο της Briq Properties, «δεν αποκλείεται το προσεχές διάστημα να δώσουμε λίγο περισσότερη έμφαση στον τομέα της φιλοξενίας, ο οποίος προβλέπεται να αναπτυχθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια».

Υπενθυμίζεται ότι το 2020 η Briq Properties υλοποίησε επενδύσεις της τάξεως των 40 εκατ. ευρώ, κατορθώνοντας να ενισχύσει την αξία του χαρτοφυλακίου της κατά 77%, σε 106 εκατ. ευρώ, από 60 εκατ. ευρώ που ήταν στο τέλος του 2019. Μεταξύ άλλων, η εταιρεία προχώρησε στην κατασκευή εγκατάστασης logistics επιφάνειας 21.000 τ.μ. στον Ασπρόπυργο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή