Οι επιχειρήσεις σήμερα χρειάζονται ασφάλεια που τα παραδοσιακά προγράμματα antivirus δεν προσφέρουν

Οι επιχειρήσεις σήμερα χρειάζονται ασφάλεια που τα παραδοσιακά προγράμματα antivirus δεν προσφέρουν

Γνωρίστε γιατί το VMware Carbon Black, αποτελεί την επόμενη γενιά λύσεων προστασίας των επιχειρήσεων.

3' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον δρόμο προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων όλοι αναγνωρίζουν την ασφάλεια των δεδομένων ως μια από τις βασικές προτεραιότητες. Τι γίνεται όμως όταν οι κλασικές λύσεις προστασίας δεν επαρκούν; Το Carbon Black της VMWare έχει την απάντηση.

Τα στελέχη τεχνολογίας των επιχειρήσεων αξιολογούν σήμερα την ασφάλεια ως μια βασική τους προτεραιότητα και ένα γενικά πολύπλοκο ζήτημα το οποίο αφορά και τις ανώτερες διοικητικές ομάδες. Το μέσο κόστος από μια πετυχημένη κυβερνοεπίθεση σε μια επιχείρηση, υπολογίστηκε με βάση τελευταίες έρευνες του 2020 στα 3,8 εκατομμύρια δολάρια. Κόστος που βαίνει διαρκώς αυξανόμενο την τελευταία πενταετία.

Στην ετήσια έκθεση της VMware για την κυβερνοασφάλεια (VMware Carbon Black 2020 Cybersecurity Outlook Report), κορυφαία στελέχη από τα τμήματα security των επιχειρήσεων τόνισαν ότι σε ποσοστό 80% η προστασία του brand είναι το κύριο μέλημα για τα διευθυντικά στελέχη της επιχείρησης.

Η εργασία από απόσταση, κατάσταση στην οποία σήμερα βρίσκονται οι περισσότεροι εργαζόμενοι, προϋποθέτει ότι έχουν πρόσβαση στα εταιρικά δεδομένα από το σπίτι τους και από διάφορες συσκευές (desktop, laptop, tablet, smartphone), δημιουργώντας νέους κινδύνους ασφαλείας. Το έργο που έχει να επιτελέσει ένα enterprise antivirus έχει αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με τα πιο καθορισμένα εταιρικά περιβάλλοντα πριν μερικά χρόνια, προσθέτοντας μία επιπλέον πρόκληση στον υπεύθυνο του τμήματος IT.

Οι επιχειρήσεις σήμερα χρειάζονται ασφάλεια που τα παραδοσιακά προγράμματα antivirus δεν προσφέρουν-1

Πολλές επιχειρήσεις σε αυτήν την πρόκληση απάντησαν αυξάνοντας τα εργαλεία λογισμικού που χρησιμοποιούν και δημιουργώντας πολλαπλά επίπεδα προστασίας. Πολλά από τα μέτρα αυτά βοήθησαν αλλά ταυτόχρονα έκαναν πολύ πιο πολύπλοκο το έργο των υπεύθυνων του IT, οι οποίοι καλούνται να ρυθμίζουν και να παρακολουθούν ταυτόχρονα πολλές διαφορετικές εφαρμογές που συχνά δεν επικοινωνούν μεταξύ τους και δύσκολα μπορούν να δώσουν μια ξεκάθαρη εποπτική εικόνα για το τι συμβαίνει συνολικά στην εταιρική τους ασφάλεια.

Οι κυβερνοεπιθέσεις τους τελευταίους μήνες όχι μόνο πολλαπλασιάστηκαν σε αριθμό αλλά έγιναν και ιδιαίτερα έξυπνες στον τρόπο δράσης τους δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο τον έγκαιρο εντοπισμό και αποτροπή τους.

Η ίδια η φύση των απειλών μετασχηματίστηκε, απαιτώντας ακόμα πιο εξελιγμένες τεχνολογικές λύσεις για την ασφαλή αντιμετώπισή τους. Σε αυτό το πλαίσιο, η VΜware με το Carbon Black, προσφέρει μια ολιστική προσέγγιση στο θέμα της ασφάλειας. Το Carbon Black αποτελεί ένα προϊόν με εικοσαετή παρουσία στον τομέα του EDR.

Σήμερα, το Carbon Black Cloud είναι μια λύση λογισμικού cloud-native. Προσφέρει antivirus επόμενης γενιάς για κάθε συσκευή, για κάθε εφαρμογή, για κάθε λύση cloud computing. Απαρτίζεται από μια σειρά από υπηρεσίες σε μορφή module που καλύπτουν όλο το φάσμα της ασφάλειας: Identity Risk, Prevention και Detection/Respond. Όλες οι πληροφορίες, οι ειδοποιήσεις, οι ρυθμίσεις, οι επιλογές της εφαρμογής παρουσιάζονται συγκεντρωμένες σε μια οθόνη διευκολύνοντας σε μεγάλο βαθμό την εταιρεία να έχει πλήρη εικόνα για την κατάσταση όλων των συστημάτων.

Προκειμένου να τα προστατέψει, το Carbon Black έχει σε διαρκή παρακολούθηση τα δεδομένα της επιχείρησης χρησιμοποιώντας εξελιγμένες μεθόδους behavioral analysis, machine και signature learning. Με αυτό τον τρόπο προστατεύει τα δεδομένα ακόμη και από «αόρατες» απειλές, που δεν μπορούν να ανιχνευτούν από τα παραδοσιακά προγράμματα antivirus. Το Carbon Black δεν προστατεύει μόνο μια συσκευή αλλά χάρη στην πληθώρα των στοιχείων που ελέγχει και επεξεργάζεται σε πραγματικό χρόνο, δίνει αναλυτικές πληροφορίες για τον τρόπο που εκδηλώθηκε μια κυβερνοεπίθεση προκειμένου οι υπεύθυνοι να εντοπίσουν τα πιθανά κενά ασφαλείας και να τα εξαλείψουν.

Οι επιχειρήσεις σήμερα χρειάζονται ασφάλεια που τα παραδοσιακά προγράμματα antivirus δεν προσφέρουν-2

Η αυξημένη ολοκλήρωση με τα εργαλεία λογισμικού της VMware εγγυάται την απρόσκοπτη λειτουργία τους σε αυτά τα περιβάλλοντα. Επιπλέον, ως μια προηγμένη λύση λογισμικού, η εφαρμογή Carbon Black επιβαρύνει ελάχιστα την συσκευή που προστατεύει, ενώ το τμήμα ΙΤ δαπανά ελάχιστο χρόνο για εγκατάσταση και διαχείριση.

Οι πελάτες των λύσεων της Carbon Black σε πρόσφατη έρευνα της Forrester για λογαριασμό της VMware αναφέρονται στην:

  • ταχύτερη διερεύνηση και αποκατάσταση περιστατικών data breach,
  • μείωση του ρυθμού δημιουργίας αρχείων image,
  • εξοικονόμηση χρημάτων από την απλοποίηση των διαδικασίων,
  • μειώση του κινδύνου παραβίασης των δεδομένων ως μερικά από τα σημαντικότερα οφέλη που είχαν.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις λύσεις VMware Carbon Black μπορείτε να δείτε οn-demand εδώ, σε 30’, το webinar που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, με τη συνεργασία της Enet Solutions-Logicom, Εξουσιοδοτημένου Διανομέα της VMware στην Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή