Η Acmon Systems υποστηρίζει και εξελίσσει τη βιομηχανία τροφίμων

Η Acmon Systems υποστηρίζει και εξελίσσει τη βιομηχανία τροφίμων

3' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελάχιστες φορές στην ιστορία της βιομηχανίας, τα δεδομένα άλλαξαν τόσο γρήγορα και ξαφνικά. Η πανδημία Covid-19, αναδιαμόρφωσε τις συνθήκες της βιομηχανικής παραγωγής παγκοσμίως και οι νέες ανάγκες που προέκυψαν με την ραγδαία, μαζική διαφοροποίηση στις καταναλωτικές συνήθειες ήταν πρωτόγνωρες. Η ξαφνική αυτή αλλαγή αποτέλεσε μεγάλη πρόκληση για τους μηχανισμούς και τις υπάρχουσες δομές παραγωγής σε κάθε επίπεδο – ιδιαίτερα στη βιομηχανία τροφίμων, οι επενδύσεις που ήταν προγραμματισμένες να γίνουν επισπεύστηκαν, νέες παραγωγικές μονάδες προστέθηκαν και υφιστάμενες εκσυγχρονίστηκαν.

Οι ηγέτιδες εταιρείες τροφίμων της ελληνικής και διεθνούς αγοράς ανταποκρίθηκαν στις νέες προκλήσεις, αντιδρώντας ταχύτατα και μεθοδικά στα νέα δεδομένα. Υπό αυτές τις ιδιαίτερα απαιτητικές συνθήκες η Acmon Systems, θυγατρική εταιρεία του Ομίλου Acmon, στάθηκε πολύτιμος και αξιόπιστος σύμμαχος δίπλα στις εταιρείες αυτές, αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι δύο από τις σημαντικότερες εταιρικές αξίες – η ευελιξία και η προσαρμοστικότητα- αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της εταιρικής της κουλτούρας.

Η Acmon Systems είναι μία καινοτόμος εταιρεία engineering με πλήρως οργανωμένο κατασκευαστικό τμήμα, που παρέχει βιομηχανικές λύσεις, αντλώντας τεχνογνωσία από εμπειρία 30 ετών. Η εταιρεία σχεδιάζει, αναπτύσσει και προσφέρει αξιόπιστα συστήματα που ικανοποιούν τις απαιτήσεις των πελατών της για την παράδοση ολοκληρωμένων έργων, παρέχοντας πλήρη τεχνική υποστήριξη και service μετά την πώληση.

Ολόκληρο τo 2020, ήταν άλλωστε μια χρονιά προκλήσεων αλλά και εξαιρετικών επιδόσεων για την Acmon Systems, η οποία δημιούργησε ουσιαστικές υποδομές για λογαριασμό σημαντικών εταιρειών με ισχυρή παρουσία τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά, με χαρακτηριστικά τις παραγωγικές μονάδες των Chipita, Στεργίου, Καραμολέγκος, Μύλοι Λούλη, General Mills, Mondelez (Παυλίδης), Nestle.

Κοινός παρονομαστής όλων των εφαρμογών είναι η βέλτιστη διαχείριση όλων των Ά υλών (στερεών και υγρών), δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για τη μέγιστη δυνατή παραγωγικότητα με το ελάχιστο δυνατό κόστος, σύμφωνα με τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα υγιεινής και ασφάλειας.

Η Acmon Systems υποστηρίζει και εξελίσσει τη βιομηχανία τροφίμων-1

Η Acmon δεν περιορίστηκε στην κάλυψη των αναγκών όσων κορυφαίων εταιρειών την εμπιστεύτηκαν εν μέσω πανδημίας, αλλά επένδυσε και σε έργα υποδομής που αφορούσαν στην λειτουργία και την περαιτέρω ανάπτυξή της.

Επί παραδείγματι, στο τομέα της ασφάλειας η Acmon Systems μπορεί πλέον να πιστοποιεί αυτόνομο μηχανολογικό εξοπλισμό αλλά και ολοκληρωμένες εγκαταστάσεις για τις οποίες απαιτείται αντιεκρηκτική προστασία που είναι απαραίτητη στη διαχείριση υλικών όπως η ζάχαρη, το αλεύρι κ.ά.. Με την υιοθέτηση πρωτοποριακών τεχνολογιών και συσκευών όπως smart glasses, Virtual & Augmented reality, κρίσιμοι σταθμοί στην υλοποίηση ενός έργου όπως το Factory Acceptance Test (F.A.T) και το Site Acceptance test (S.A.T), μπορούν πλέον να υλοποιούνται ψηφιακά και απομακρυσμένα. Τόσο οι  πολύπλοκες διαδικασίες ως και οι πιο βασικές μπορούν πλέον να πραγματοποιηθούν χωρίς την κοστοβόρα και χρονοβόρα φυσική παρουσία.

Η υλοποίηση έργων για λογαριασμό πολυεθνικών εταιρειών, τα οποία πληρούν τα υψηλότερα κριτήρια ποιότητας, καινοτομίας και ασφάλειας, βασίζονται πάντοτε σε εγκεκριμένες μεθοδολογίες και υψηλού επιπέδου λύσεις που έχουν εφαρμοστεί με επιτυχία σε ανάλογες περιπτώσεις.
 
Η διάθεση μηχανολογικού εξοπλισμού άρτια κατασκευασμένου και πλαισιωμένου με έναν βασικού επιπέδου αυτοματισμό, δεν αποτελεί πιά ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά. Τουναντίον, ο ολιστικός σχεδιασμός και η τυποποίηση ολοκληρωμένων λύσεων και όχι αυτόνομων μηχανημάτων, αποτελούν πλέον, προϋποθέσεις, για την επιλογή του σωστού συνεργάτη. Το κλειδί της επιτυχίας της Acmon Systems κρύβεται στη δυνατότητα της εταιρείας να δίνει ευέλικτες λύσεις στις ιδιαίτερες ανάγκες της κάθε βιομηχανικής παραγωγής.
 
Η βιομηχανία τροφίμων δεν έχει μόνο υψηλές απαιτήσεις, αλλά και πολλές ιδιαιτερότητες. Η δυνατότητα γρήγορων εναλλαγών μεταξύ διαφορετικών συνταγών χωρίς επιμολύνσεις, ο εύκολος καθαρισμός, η εργονομία, η προληπτική και προγραμματισμένη συντήρηση είναι μόνο κάποια από τα επιπρόσθετα σημεία στα οποία εταιρείες στο χώρο της βιομηχανικής παραγωγής τροφίμων επιδιώκουν δικαίως να αριστεύουν για να μπορέσουν να είναι ανταγωνιστικές στο διεθνές στερέωμα.

Όπως τονίζει ο Εμπορικός Διευθυντής του Ομίλου Acmon, κ. Γιώργος Μοσχάκης: «Μέσα από αυτές τις συνεργασίες καταφέραμε να αποκτήσουμε σημαντική τεχνογνωσία και να την κεφαλαιοποιήσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούμε να την μεταλαμπαδεύσουμε στην εγχώρια αγορά προσφέροντας υψηλού επιπέδου ολοκληρωμένα έργα με το «κλειδί στο χέρι», που προσδίδουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στους πελάτες μας. Οι εταιρείες του Ομίλου Acmon συνεχίζουν και επενδύουν σε τεχνολογίες αιχμής, τόσο στις υποδομές τους, όσο και στις προσφερόμενες λύσεις, έχοντας πάντα τους ανθρώπους της ως τον σημαντικότερο πυλώνα ανάπτυξης και διαρκούς μετεξέλιξης.»

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή