Επένδυση 13 εκατ. σε ηλεκτρικά Ι.Χ. από Autohellas Hertz 

Επένδυση 13 εκατ. σε ηλεκτρικά Ι.Χ. από Autohellas Hertz 

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε επένδυση συνολικού ύψους 13 εκατ. ευρώ, με στόχο ο στόλος των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που προορίζονται για βραχυχρόνια μίσθωση (υπηρεσία rent a car) να ξεπεράσει μέχρι το τέλος του έτους τα 200 οχήματα, προχωρεί η Autohellas Hertz. Ηδη έχει ενισχύσει τον στόλο της με περίπου 70 ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με το ύψος της επένδυσης αυτής να ανέρχεται σε 3 εκατ. ευρώ. Η κίνηση αυτή αποκτά μεγαλύτερη σημασία, καθώς ολοκληρώθηκε μέσα στις ιδιόμορφες συνθήκες που έχει δημιουργήσει από πέρυσι η εμφάνιση του κορωνοϊού. Καθιστά δε την Autohellas Hertz την πρώτη ελληνική εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων που προχωράει σε μια τέτοια κίνηση από το 2019, αναδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο τη σημασία της ηλεκτροκίνησης στην αγορά των βραχυχρόνιων μισθώσεων σήμερα αλλά και στο μέλλον.

Ο στόλος των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που ήδη είναι διαθέσιμα προς ενοικίαση περιλαμβάνει από το FIAT 500 BEV έως το Tesla Model 3. Αλλα μοντέλα που ήδη έχουν ενταχθεί στον στόλο της Autohellas Hertz είναι μεταξύ άλλων το BMW i3, το Volkswagen ID.3 Pro Life, το Hyundai Kona Electric, το Mercedes EQA250, το Audi e-Tron 50 Quattro, το Mercedes EQC400 AMG.

Ο Δημήτρης Μαγγιώρος, αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Autohellas Hertz, δήλωσε σχετικά: «Για εμάς, το μέλλον της αυτοκίνησης περνάει μέσα από ένα δρόμο που οδηγεί στη βιώσιμη ανάπτυξη κι αυτό αποτελεί στρατηγική μας προτεραιότητα. Με βασικό στόχο τη δραστική μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος αλλά και το να φέρουμε ακόμη περισσότερους κοντά στην ηλεκτροκίνηση, στην Autohellas Hertz ενδυναμώνουμε τη δέσμευσή μας για ένα βιώσιμο μέλλον, επενδύοντας στην περαιτέρω ενίσχυση και αναβάθμιση του υπάρχοντος ηλεκτροκίνητου στόλου μας και συμβάλλοντας στη μετάβαση στην πράσινη τεχνολογία. Στόχος μας, να ξεπεράσουμε τα 200 ηλεκτροκίνητα οχήματα σε ορίζοντα έτους, με τη συνολική μας επένδυση να αγγίζει τα 13 εκατ. ευρώ. Πριν από 100 χρόνια η Hertz έφερε στην αγορά την υπηρεσία Rent-a-Car και εμείς οφείλουμε να την εξελίσσουμε, προσφέροντας συνεχώς ποιοτικότερες και περιβαλλοντικά πιο φιλικές λύσεις και υπηρεσίες όπως αυτές του Electric Rent και του Electric Lease».

Τη διετία 2019-2020, η Autohellas Hertz επένδυσε 217 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό και την εξέλιξη του στόλου της μακροχρόνιας μίσθωσης (leasing) και της βραχυχρόνιας μίσθωσης. Σήμερα, έχοντας πραγματοποιήσει τις περισσότερες αγορές ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα, διαθέτει μια πλήρη σειρά ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων για εταιρείες και ιδιώτες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή