ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Mytilineos: Δύο νέα έργα ΑΠΕ στο χαρτοφυλάκιο

Mytilineos: Δύο νέα έργα ΑΠΕ στο χαρτοφυλάκιο

Δύο ακόμη έργα πρόσθεσε η Mytilineos στο χαρτοφυλάκιο δραστηριοτήτων του τομέα ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών και αποθήκευσης ενέργειας (RSD), που αναπτύσσεται δυναμικά στις αγορές του εξωτερικού, καθώς αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως προτιμώμενος ανάδοχος και συνεργάτης μεγάλων διεθνών εταιρειών ενέργειας. Η εταιρεία ανακοίνωσε χθες την ανάληψη νέου έργου για τη μελέτη, προμήθεια και κατασκευή (EPC) ενός φωτοβολταϊκού πάρκου 28 MW στην Ισπανία, με τη θυγατρική της Ellomay Capital Ltd, την Ellomay Solar S.L.U., και μία ακόμη EPC συμφωνία με την EnfraGen, LLC, για 10 έργα 12,5 MWp το καθένα (συνολικής δυναμικότητας 125 MWp) στη Χιλή.

Οσον αφορά το πρώτο έργο στην Ισπανία, στη σύμβαση περιλαμβάνονται και οι βοηθητικές εγκαταστάσεις για την έγχυση ηλεκτρικής ενέργειας στο δίκτυο, καθώς και η παροχή υπηρεσιών λειτουργίας και συντήρησης για δύο έτη. Ο τομέας RSD αναμένεται να ολοκληρώσει τις εργασίες, βάσει της συμφωνίας, εντός 9 μηνών από την παραλαβή της ειδοποίησης έναρξης εργασιών (Notice to Proceed). Οι πρώτες εργασίες ξεκίνησαν την 1η Μαρτίου 2021 και η ειδοποίηση έναρξης εργασιών αναμένεται να παρασχεθεί κατά τη διάρκεια του Μαΐου 2021. Η συμφωνία EPC προβλέπει ένα σταθερό και κατ’ αποκοπήν ποσό ύψους 15,32 εκατ. ευρώ για την πλήρη εκτέλεση των έργων, όπως ορίζονται.

Πρόκειται για τη δεύτερη σύμβαση της Mytilineos με την Ellomay Solar, δεδομένου ότι η εταιρεία ολοκλήρωσε με επιτυχία το φωτοβολταϊκό έργο μεγάλης κλίμακας «Talasol», με εγκατεστημένη δυναμικότητα 300 MWp στον δήμο Talavan, Caceres, στην Ισπανία. Το «Talasol» είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα που κατασκευάστηκαν στην Ευρώπη το προηγούμενο έτος και η ενεργοποίηση της μονάδας πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο.

Οσον αφορά τη δεύτερη σύμβαση, με την EnfraGen, LLC, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία όλα τα έργα βρίσκονται στο κεντρικό τμήμα της Χιλής και πρόκειται να κατασκευαστούν σε δύο φάσεις, ξεκινώντας από τα τέλη Απριλίου, έως τα τέλη Ιουνίου του 2021. Τα 10 αυτά έργα αναμένεται να διασυνδεθούν με το δίκτυο έως τον Ιανουάριο του 2022. Για το έργο αυτό ο τομέας RSD συνεργάζεται με την Elector S.A. Η σύμβαση ανέρχεται σε 76,8 εκατ. δολάρια.

Ο τομέας RSD της Mytilineos έχει ήδη εδραιωθεί στη Χιλή, έχοντας υλοποιήσει σημαντικά και απαιτητικά έργα, και συνεχίζει να επεκτείνεται στην αγορά της Λατινικής Αμερικής.