Πρεμιέρα για το πρώτο online σεμινάριο #GrowYourBusiness – The Digital Sessions

Πρεμιέρα για το πρώτο online σεμινάριο #GrowYourBusiness – The Digital Sessions

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ύστερα και από την ανατροπή δεδομένων λόγω της πανδημίας, ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελεί κοινό τόπο για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ), αλλά κι εν γένει για το επιχειρείν. Όπως φανερώνει έρευνα του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Επιχειρείν – ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της COSMOTE, αν και το 70% των ελληνικών ΜμΕ διαθέτει εταιρική ιστοσελίδα, σε 1 στις 3 περιπτώσεις αυτή έχει δημιουργηθεί ερασιτεχνικά, δηλαδή δεν έχει τις απαιτούμενες ποιοτικές προδιαγραφές. Ένα ακόμη σημαντικό εύρημα που καταδεικνύει την αναγκαιότητα του ψηφιακού μετασχηματισμού; Το 17% των επιχειρήσεων που διέθετε ηλεκτρονικό κατάστημα, τουλάχιστον κατά την πρώτη φάση της πανδημίας οπότε πραγματοποιήθηκε η έρευνα, κατέγραψε κατά 48% περισσότερες τηλεφωνικές παραγγελίες και online πωλήσεις.

Με τα δεδομένα αυτά, η COSMOTE μέσω της νέας σειράς online σεμιναρίων #GrowYourBusiness – The Digital Sessions, που προσφέρει, δωρεάν, μέσω του καναλιού της στο YouTube, παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, ώστε να ενισχύσουν την online παρουσία τους και να ξεχωρίσουν.

Ο νέος κύκλος #GrowYourBusiness – The Digital Sessions κάνει πρεμιέρα με το 1o online σεμινάριο με τίτλο «Ψηφιακή Παρουσία», που είναι διαθέσιμο στο κανάλι της COSMOTE στο YouTube. Μέσω της πρώτης αυτής ενότητας σεμιναρίων οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι εργαζόμενοί τους, καθώς και οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα ψηφιακά εργαλεία και τις πρακτικές που είναι απαραίτητες για την απόκτηση μιας αποτελεσματικής ψηφιακής παρουσίας. Ο σχεδιασμός των βημάτων που χρειάζεται να ακολουθηθούν, η οργάνωση της ομάδας και η χαρτογράφηση του ταξιδιού του χρήστη στο ψηφιακό περιβάλλον, χρήσιμες και χρηστικές συμβουλές για την αποδοτικότερη λειτουργία της ιστοσελίδας ή του ηλεκτρονικού καταστήματος της επιχείρησης (Google Analytics, SEO – search engine optimization), καθώς και για τη διαχείριση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης αποτελούν μερικές μόνο από τις θεματικές που καλύπτει το σεμινάριο.

Αναπόσπαστο κομμάτι των online σεμιναρίων, που παρουσιάζει η δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου, αποτελεί το Live «Ερωτήσεων & Απαντήσεων» από ειδικούς με μακρά εμπειρία σε θέματα Ψηφιακής Παρουσίας των επιχειρήσεων. Οι ειδικοί θα απαντήσουν στις ερωτήσεις και θα κατευθύνουν τους συμμετέχοντες, δίνοντάς τους πρακτικές συμβουλές.

Το 1ο Live «Ερωτήσεων & Απαντήσεων» θα πραγματοποιηθεί στις 17 Μαΐου, με τους ενδιαφερόμενους να μπορούν να εγγραφούν σε αυτό μέσω του συνδέσμου https://www.growyourbusiness.gr/digital-sessions-live

Με τον τρόπο αυτό θα μπορούν να υποβάλουν τις ερωτήσεις τους, σχετικά με το περιεχόμενο της 1ης θεματικής ενότητας.

Περισσότερα για το #GrowYourBusiness – The Digital Sessions στο: www.growyourbusiness.gr.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή