Αυξάνει το μερίδιό της η Reggeborgh Invest στον όμιλο Ελλάκτωρ

Αυξάνει το μερίδιό της η Reggeborgh Invest στον όμιλο Ελλάκτωρ

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συμφωνία με τον εφοπλιστή Δημ. Διαμαντίδη ήρθε η Reggeborgh Invest προκειμένου να αποκτήσει το ποσοστό του στον όμιλο Ελλάκτωρ. Ειδικότερα, ο ολλανδικός επενδυτικός όμιλος έχει το δικαίωμα προαίρεσης για το 3,18% της «Ελλάκτωρ» μέχρι την 20ή Ιουλίου. Πρόκειται για πακέτο 6,82 εκατ. μετοχών της «Ελλάκτωρ», για το οποίο εκτιμάται ότι το κόστος θα ξεπεράσει τα 10 εκατ. ευρώ, ώστε να προκύπτει και το σχετικό κέρδος έναντι της σημερινής τιμής της μετοχής (1,3-1,4 ευρώ), εφόσον ασφαλώς ασκηθεί το σχετικό δικαίωμα.

Η σχετική συμφωνία επιτεύχθηκε την 20ή Απριλίου, δηλαδή δύο μέρες πριν τελεστεί η πρόσφατη γενική συνέλευση, με την οποία εντέλει εγκρίθηκε η αύξηση κεφαλαίου ύψους 120,5 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, ήταν αυτό ακριβώς το ποσοστό του κ. Διαμαντίδη το οποίο έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της αύξησης κεφαλαίου, ανατρέποντας τις μέχρι πρότινος ισορροπίες. Με τον τρόπο αυτό ο κ. Διαμαντίδης επιλέγει την αποεπένδυση από τον όμιλο Ελλάκτωρ, προφανώς με ένα σεβαστό κέρδος. Σημειωτέον ότι προσπάθειες να εξασφαλίσουν το εν λόγω ποσοστό πραγματοποίησαν και οι δύο εφοπλιστές Δημ. Μπάκος και Γ. Καϋμενάκης λίγες ημέρες πριν από τη γενική συνέλευση, με αποτέλεσμα να προκύψει ένας άτυπος πλειστηριασμός των συγκεκριμένων μετοχών.

Σε κάθε περίπτωση, με δεδομένο ότι η Reggeborgh Invest διατηρεί και το σχετικό δικαίωμα προαίρεσης για τις μετοχές του κ. Λ. Μπόμπολα, ήτοι το 12,54%, είναι σαφές ότι αν ασκήσει όλες τις σχετικές συμφωνίες θα μπορέσει να αναδειχθεί στον μεγαλύτερο μέτοχο της «Ελλάκτωρ», καθώς θα ελέγχει το 30,52% του εισηγμένου ομίλου, ήτοι 65,4 εκατ. μετοχές. Μάλιστα, είναι πιθανό το νούμερο αυτό να αυξηθεί έτι περαιτέρω, με δεδομένο ότι η εταιρεία έχει ήδη δεσμευτεί δημόσια ότι θα καλύψει τυχόν αδιάθετες μετοχές που θα προκύψουν από την επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Ηδη άλλωστε βρίσκεται σε εξέλιξη και η έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 50 εκατ. ευρώ, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από τον ολλανδικό όμιλο και θα αποπληρωθεί με τις μετοχές που θα προκύψουν από την αύξηση κεφαλαίου. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή