Μεγάλα τριμηνιαία κέρδη κατέγραψε η Deutsche Bank

Μεγάλα τριμηνιαία κέρδη κατέγραψε η Deutsche Bank

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα καλύτερα τριμηνιαία κέρδη της σε περίοδο επταετίας εμφάνισε η Deutsche Bank, η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, αποφεύγοντας ταυτόχρονα τις απώλειες λόγω των κεφαλαίων Archegos. Τα εν λόγω επενδυτικά κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου κατέρρευσαν προσφάτως, συμπαρασύροντας σε οικονομική αιμορραγία τράπεζες που είχαν επενδύσει σε αυτά, όπως οι UBS και Credit Suisse. Ειδικότερα, την τριμηνία Ιανουαρίου – Μαρτίου το γερμανικό πιστωτικό ίδρυμα ανακοίνωσε κέρδη 908 εκατ. ευρώ εν συγκρίσει με τη ζημία 43 εκατ. ευρώ προ ενός έτους.

Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 7,2 δισ. ευρώ, αυξημένα 14% σε ετήσια βάση. Συν τοις άλλοις, τα τωρινά κέρδη ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Οπως επισημαίνει το Bloomberg, η δυναμική επίδοση της Deutsche οφείλεται κυρίως στον βραχίονα επενδυτικής τραπεζικής, του οποίου τα έσοδα ενισχύθηκαν 32% σε ετήσια βάση. Ο βραχίονας αυτός αποχώρησε εγκαίρως από την Archegos και επιτέλους η επί χρόνια χειμαζόμενη από σκάνδαλα τράπεζα της Γερμανίας βρέθηκε στο περιθώριο του τελευταίου σκανδάλου, που κλόνισε τον χρηματοπιστωτικό κόσμο. Χθες η τιμή της μετοχής στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης είχε άνοδο έως και 9%.

Η τράπεζα ανέφερε πως τα ευνοϊκά αποτελέσματά της σχετίζονται με την αύξηση των εσόδων, την ουσιαστική μείωση στις προβλέψεις έναντι επισφαλειών και τα χαμηλότερα προσαρμοσμένα ανά έτος κόστη. Ατενίζοντας το μέλλον, ο διευθύνων σύμβουλός της Κρ. Ζέβινγκ τόνισε πως τα φετινά έσοδα θα προσεγγίζουν εκείνα του 2020, προσθέτοντας ότι η Deutsche ενδιαφέρεται να προωθήσει ένα υβριδικό σχήμα εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό θα μπορούν έως και τρεις ημέρες εβδομαδιαίως οι υπάλληλοι να εργάζονται από το σπίτι, προσφέροντάς τους ευελιξία και πάντα σε συνεργασία με τους προϊσταμένους τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή