Reuters: Η ευρωπαϊκή αρχή ανταγωνισμού θα ανακοινώσει πρόστιμο στην Apple

Reuters: Η ευρωπαϊκή αρχή ανταγωνισμού θα ανακοινώσει πρόστιμο στην Apple

Οι αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές της Ε.Ε. θα ανακοινώσουν εντός της ημέρας ότι η Apple παραβιάζει τους ευρωπαϊκούς κανόνες ανταγωνισμού, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές της Ε.Ε. θα ανακοινώσουν εντός της ημέρας ότι η Apple παραβιάζει τους ευρωπαϊκούς κανόνες ανταγωνισμού, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters. Πρόκειται για μία εξέλιξη που μπορεί να οδηγήσει στην επιβολή υψηλού προστίμου.

Στο μικροσκόπιο της Ε.Ε. βρίσκεται το σύστημα πληρωμών του iPhone, έπειτα από καταγγελία της σουηδικής εταιρείας Spotify.

H Apple κατηγορείται για επιβολή περιορισμών στο Κατάστημα Εφαρμογών της (App Store) που ανάγκασαν όσους αναπτύσσουν τις εφαρμογές, να χρησιμοποιήσουν το δικό της σύστημα πληρωμών εντός των εφαρμογών, αποτρέποντας τους να ενημερώσουν τους χρήστες για άλλες δυνατότητες αγορών.

Την Τρίτη, η ρωσική Ομοσπονδιακή Αντιμονοπωλιακή Υπηρεσία (FAS) ανακοίνωσε την επιβολή προστίμου 12,1 εκατ. δολαρίων στην Apple.

Η FAS δήλωσε ότι η διανομή εφαρμογών για κινητά από την Apple μέσω του λειτουργικού συστήματος iOS είχε ως αποτέλεσμα να δώσει στα δικά της προϊόντα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από σχετική καταγγελία που έγινε από τη ρωσική εταιρεία διαδικτυακής ασφάλειας «Kaspersky Lab», σύμφωνα με την οποία μια νέα έκδοση της εφαρμογής Safe Kids είχε απορριφθεί από το λειτουργικό σύστημα της Apple.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή