Εγκρίθηκε το ομόλογο των 100 εκατ. της Costamare

Εγκρίθηκε το ομόλογο των 100 εκατ. της Costamare

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το ενημερωτικό δελτίο της ομολογιακής έκδοσης ονομαστικής αξίας έως και 100 εκατ. ευρώ της ελληνικής ναυτιλιακής εταιρείας Costamare, συμφερόντων της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου, που είναι εισηγμένη από το 2010 στη Γουόλ Στριτ.

Οπως αναφέρουν πληροφορίες, εφόσον όλα κυλήσουν σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα ακολουθήσουν συναντήσεις και παρουσιάσεις με τις αναδόχους τράπεζες προκειμένου να καθοριστούν τόσο η τιμολόγηση του ομολόγου όσο και τα τελικά στάδια της διαδικασίας. Η διάθεση αναμένεται να γίνει στα τέλη της επόμενης εβδομάδας και η επιτυχής ολοκλήρωσή της θα σημάνει την πρώτη φορά που μεγάλη ελληνική ναυτιλιακή εκδίδει χρεόγραφα στην ελληνική κεφαλαιαγορά.

Σημειώνεται πως η Costamare ελέγχει στόλο 82 μεγάλων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, η χρηματιστηριακή αξία της ξεπερνάει το 1,3 δισ. δολάρια, ενώ η λογιστική αξία της, τα 3 δισ. δολάρια. Εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, έχει να εμφανίσει ένα εξαιρετικό ιστορικό, με δεδομένο ότι παρέμεινε κερδοφόρος ακόμα και στο δύσκολο για τις διεθνείς ναυλαγορές 2016, ενώ αποδίδει σταθερά μέρισμα στους μετόχους της κάθε τρίμηνο. Η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει το τελευταίο διάστημα εξαγορές αξίας άνω των 500 εκατ. δολαρίων, καθώς μεγεθύνεται σταθερά.

Είναι ίσως χαρακτηριστικό πως κατά την εισαγωγή της στην αμερικανική κεφαλαιαγορά ήλεγχε περίπου 40 πλοία έναντι 82 σήμερα. Το ύψος της έκδοσης, 100 εκατ. ευρώ, είναι μικρό, καθώς η εταιρεία δεν έχει ανάγκη ρευστότητας, διότι διαθέτει εξαιρετική πρόσβαση τόσο σε διεθνείς τράπεζες όσο και σε ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια, αλλά και στην αμερικανική κεφαλαιαγορά, από την οποία έχει αντλήσει τέσσερις φορές κεφάλαια.
Ωστόσο, η τρέχουσα συγκυρία κρίθηκε ιδανική ώστε μια μεγάλη ελληνική ναυτιλιακή να ανοίξει τον δρόμο για την ελληνική αγορά ομολόγων. Ανάδοχοι είναι η Τράπεζα Πειραιώς, η Alpha Bank, η Euroxx Χρηματιστηριακή και η Optima bank.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή