Η Reggeborgh Invest αγοράζει τις μετοχές του Λ. Μπόμπολα

Η Reggeborgh Invest αγοράζει τις μετοχές του Λ. Μπόμπολα

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιταχύνεται ο μετοχικός αλλά και διοικητικός μετασχηματισμός στον όμιλο «Ελλάκτωρ», καθώς, όπως έγινε γνωστό χθες, η Reggeborgh Invest αναμένεται να ασκήσει το δικαίωμα προαίρεσης αγοράς των μετοχών του κ. Λεωνίδα Μπόμπολα. Παράλληλα, η εξέλιξη αυτή είναι πιθανό να συνοδευθεί και από αλλαγές στο διοικητικό σχήμα του ομίλου, αλλά και των θυγατρικών του, οι οποίες άλλωστε υπαγορεύονται και από την ανάγκη για συμμόρφωση με τους κανόνες της εταιρικής διακυβέρνησης.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα πρέπει να αποκλείονται αλλαγές ακόμη και στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου, με την αποχώρηση του κ. Αρη Ξενόφου και την αντικατάστασή του με τον κ. Ευθύμη Μπουλούτα. Ο τελευταίος είναι σήμερα πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της «Ηλέκτωρ», της θυγατρικής στον κλάδο της διαχείρισης απορριμμάτων. Ο κ. Μπουλούτας έχει μακρά και επιτυχημένη σταδιοδρομία στον τραπεζικό κλάδο, καθώς, μεταξύ άλλων, έχει διατελέσει διευθύνων σύμβουλος του ομίλου MIG. Οι αλλαγές όμως δεν θα περιοριστούν στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, καθώς και ο κ. Μπόμπολας είναι πιθανό να απολέσει τη θέση του στο διοικητικό συμβούλιο του ομίλου «Ελλάκτωρ», αν και φαίνεται ότι θα παραμείνει διευθύνων σύμβουλος της «Ηλέκτωρ». Σημειωτέον ότι το σημερινό πενταμελές διοικητικό συμβούλιο αναμένεται να διευρυνθεί σε 11 μέλη, με τη συμμετοχή περισσότερων γυναικών. Αυτό που δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη είναι αν στο νέο, διευρυμένο σχήμα θα υπάρχει και συμμετοχή μελών καθ’ υπόδειξη της Greenhill Investments, του έτερου μεγαλομετόχου του ομίλου. Οι οριστικές αποφάσεις για τις παραπάνω διοικητικές αλλαγές πρόκειται να ληφθούν τις επόμενες ημέρες και, ως εκ τούτου, είναι πιθανό να υπάρξουν και διαφοροποιήσεις.

Σε κάθε περίπτωση, η Reggeborgh Invest, με την κίνηση ενεργοποίησης της συμφωνίας για την αγορά των μετοχών του κ. Μπόμπολα, ισχυροποιεί τη θέση της εντός της «Ελλάκτωρ». Πρόκειται για συνολικά 26.882.023 μετοχές του ομίλου, που αντιστοιχούν στο 12,54% του μετοχικού κεφαλαίου. Με βάση τα όσα έγιναν γνωστά χθες, η ολοκλήρωση της εν λόγω αγοράς αναμένεται μέχρι το τέλος Μαΐου και σίγουρα πριν από τη δρομολογούμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του ομίλου κατά το ποσό των 120 εκατ. ευρώ.

Αυτό που δεν έχει καταστεί σαφές είναι το ύψος του τιμήματος που θα καταβάλει ο ολλανδικός επενδυτικός όμιλος. Μάλιστα, η χθεσινή ανακοίνωση «θόλωσε τα νερά», καθώς αναφέρει ότι οι παράμετροι της συναλλαγής (όπως ο οριστικός αριθμός των μετοχών που θα πωληθούν) θα οριστικοποιηθούν εντός της προθεσμίας που έχει τεθεί και μπορεί να είναι διαφορετικές από τα μέχρι σήμερα συμφωνηθέντα. Πάντως, πηγές της αγοράς εκτιμούν ότι το τελικό τίμημα θα κινείται πέριξ των 35-45 εκατ. ευρώ, ανάλογα με τη συμφωνία που έχουν συνάψει οι δύο πλευρές, η οποία σημειωτέον αναθεωρήθηκε προ διμήνου, οπότε δόθηκε νέα δίμηνη παράταση στην προθεσμία ενεργοποίησης του δικαιώματος προαίρεσης αγοράς των εν λόγω μετοχών. Σημειωτέον ότι εφόσον τελικά η Reggeborgh αποκτήσει το σύνολο των μετοχών του κ. Μπόμπολα και παράλληλα εξασκήσει και το έτερο δικαίωμα προαίρεσης που έχει συνάψει με την πλευρά του εφοπλιστή Δημ. Διαμαντίδη για το δικό του ποσοστό στο μετοχικό κεφάλαιο (3,18%), θα ελέγχει το 30,52%, ενώ η πλευρά της Greenhill Investments των εφοπλιστών κ. Γ. Καϋμενάκη και Δ. Μπάκου θα διαθέτει το 25,58% της «Ελλάκτωρ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή