Εκστρατεία προσέλκυσης των νέων στη ναυτοσύνη

Εκστρατεία προσέλκυσης των νέων στη ναυτοσύνη

1' 26" χρόνος ανάγνωσης

Η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) ξεκίνησε εκστρατεία ενημέρωσης των νέων για τις ευκαιρίες επαγγελματικής σταδιοδρομίας που προσφέρει η θάλασσα και το ναυτικό επάγγελμα. Καλεί νέους Ελληνες να έρθουν κοντά στη ναυτιλία για να επανδρώσουν, είτε ως αξιωματικοί είτε ως πληρώματα, όχι μόνο τα πάνω από 4.800 ελληνόκτητα πλοία αλλά και τα δεκάδες χιλιάδες της διεθνούς ναυτιλίας, αξιοποιώντας την εξαιρετική φήμη που απολαμβάνει παγκοσμίως ο Ελληνας ναυτικός.

Με τίτλο-σύνθημα «Μια θάλασσα ευκαιρίες», η καμπάνια, που περιλαμβάνει τρία βίντεο, ένα γενικό μήνυμα, ένα για αξιωματικούς και ένα για πληρώματα, επιλέχθηκε να πραγματοποιηθεί κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επειδή εκτιμήθηκε πως αποτελούν την κύρια πλατφόρμα επικοινωνίας και ενημέρωσης για τους νέους ανθρώπους. Σκοπός της είναι να αναδειχθεί το ναυτικό επάγγελμα και οι προοπτικές σταδιοδρομίας που παρουσιάζει σε όποιον το επιλέξει.

«Κοινό όραμα της πολιτείας και της ελληνικής ναυτιλιακής οικογένειας είναι η αναβίωση της ναυτοσύνης, που είναι βαθιά ριζωμένη στο DNA του λαού μας, προκειμένου να συνεχισθεί μια παράδοση αιώνων που ξεκίνησε από τους ιστορικούς ναυτικούς τόπους της πατρίδας μας και σταδιακά εξαπλώθηκε σε όλη τη χώρα, συντελώντας στο σύγχρονο ελληνικό ναυτιλιακό θαύμα, το οποίο αποτελεί θεμελιώδη πυλώνα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας», υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης.

Αν και οι οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις απομάκρυναν ώς ένα βαθμό τους νέους από τη θάλασσα, το ναυτικό επάγγελμα παραμένει μια ελπιδοφόρος αλλά και σύγχρονη προοπτική απασχόλησης, καθώς τόσο το προφίλ όσο και οι οικονομικές και εργασιακές συνθήκες το κατατάσσουν σήμερα ανάμεσα στα πιο τεχνολογικά ανεπτυγμένα και με ανοδική σταδιοδρομία και καταξίωση επαγγέλματα, αναφέρει η ΕΕΕ. «Η ελληνική ναυτιλία μπορεί να αποτελέσει τη βάση ανάπτυξης μιας νέας γενιάς ναυτικών που θα διακριθεί στον διεθνή εργασιακό στίβο και θα αποκομίσει σημαντικά προσωπικά και επαγγελματικά οφέλη», σημειώνει ο πρόεδρος της ΕΕΕ.