Τουρισμός: Η Ευρώπη, κορυφαίος προορισμός για τους Αμερικανούς

Τουρισμός: Η Ευρώπη, κορυφαίος προορισμός για τους Αμερικανούς

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθώς οι χώρες ανά τον κόσμο ανοίγουν άλλες πιο δυναμικά και άλλες πιο διστακτικά τις οικονομίες τους, αναπτερώνονται οι ελπίδες των μεσογειακών χωρών για ένα καλοκαίρι τουλάχιστον καλύτερο από εκείνο του 2020. Αισιόδοξα μηνύματα καταφθάνουν κατ’ αρχάς από την Airbnb, την πλατφόρμα των online κρατήσεων κατοικιών και διαμερισμάτων, που ύστερα από ένα άλμα στις κρατήσεις της προβλέπει ανάκαμψη των ταξιδιών «όμοια της οποίας δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ». Καθώς η πανδημία καλλιέργησε στους ταξιδιώτες την τάση να αποφεύγουν τα ξενοδοχεία και τις περιοχές κοσμοσυρροής, η πλατφόρμα αναφέρει πως η αξία των κρατήσεών της αυξήθηκε κατά 52% στα 10,3 δισ. δολάρια σε παγκόσμιο επίπεδο ασφαλώς.

Σε ό,τι αφορά την Ευρώπη ειδικότερα, οι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, έχουν καλές προοπτικές να προσελκύσουν φέτος τουρίστες από την Αμερική. Σύμφωνα με νέα έρευνα της ταξιδιωτικής εταιρείας smarTours, η Ευρώπη είναι το μέρος όπου θέλουν να κάνουν τις διακοπές τους φέτος οι περισσότεροι Αμερικανοί. Δεδομένου ότι 61% των ερωτηθέντων Αμερικανών δήλωσαν έτοιμοι να ταξιδέψουν φέτος στο εξωτερικό, οι προοπτικές της Ευρώπης να τους προσελκύσει φαίνονται τουλάχιστον ενθαρρυντικές. Περισσότεροι από το 40% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι προτιμούν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη και μόλις 7% ότι θέλουν να περάσουν τις θερινές διακοπές τους στο εσωτερικό των ΗΠΑ. Στη σχετική έρευνα αναφέρονται μάλιστα δύο μεγάλα τουριστικά πρακτορεία, η πελατεία των οποίων προτιμάει να ταξιδέψει κυρίως στην Ιταλία, στην Ελλάδα και στην Ισλανδία. Αρκετοί δεν κρύβουν, πάντως, την ανησυχία τους για τους συγκριτικά με τις ΗΠΑ αργούς ρυθμούς που ακολουθούν οι ευρωπαϊκές χώρες στην εμβολιαστική διαδικασία, ενώ δεν λείπουν και εκείνοι που εκφράζουν φόβους μήπως τελικά βρουν κλειστούς κάποιους χώρους ιδιαίτερου ενδιαφέροντος.

Προς το παρόν, πάντως, η χώρα στην οποία καταγράφεται έκρηξη κρατήσεων είναι η Πορτογαλία, κυρίως επειδή αναδεικνύεται στον κυριότερο προορισμό των Βρετανών μετά την απόφαση της κυβέρνησης Μπόρις Τζόνσον να τη χαρακτηρίσει τη μοναδική «πράσινη» χώρα στον κατάλογό της με την αξιολόγηση επικινδυνότητας για τον κορωνοϊό. Η διεύθυνση του ξενοδοχείου Vila Vita Parc στην πόλη Αλγκάρβε στον νότο της Πορτογαλίας αναφέρει ότι μέσα στην τελευταία εβδομάδα οι κρατήσεις τριπλασιάστηκαν, ενώ η μεγαλύτερη αλυσίδα ξενοδοχείων της χώρας, η Pestana, μιλάει για αύξηση ζήτησης 250%. 

Την ίδια στιγμή, η ζήτηση από εξωτερικές πλατφόρμες κρατήσεων για κατοικίες και διαμερίσματα στην Πορτογαλία σημειώνει έκρηξη 475%. Ολα αυτά με την επιφύλαξη μιας ανατροπής στα επιδημιολογικά δεδομένα των δημοφιλών τουριστικών προορισμών αλλά και του φόβου των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή