Σταϊκούρας: Επιπλέον στήριξη του τουρισμού με 400 εκατ. ευρώ

Σταϊκούρας: Επιπλέον στήριξη του τουρισμού με 400 εκατ. ευρώ

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη στήριξη του τουριστικού κλάδου με ένα πρόγραμμα άνω των 400 εκατομμύριων ευρώ προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, επισημαίνοντας ότι ο τουρισμός έχει στηριχθεί και κατά το προηγούμενο διάστημα.

Ο ίδιος ανέφερε πως ο τουριστικός κλάδος θα στηριχθεί με πρόσθετα εργαλεία που επεξεργάζεται το υπουργείο.

Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε την ενεργοποίηση του νέου νόμου από την 1η Ιουνίου για την εξόφληση οφειλών έως 240 δόσεις για όσους επλήγησαν από την πανδημία και είναι αντιμέτωποι με πλειστηριασμούς.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» και ερωτηθείς για ενδεχόμενη διαγραφή οφειλών, ο υπουργός Οικονομικών είπε πως θα πρέπει να δούμε την κατάσταση στην Ευρώπη και την Ελλάδα το επόμενο διάστημα, σημειώνοντας πως κούρεμα οφειλών έχει γίνει με τις επιστρεπτέες προκαταβολές.

Τέλος, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε πως το 2022 θα πρέπει να υπάρξει δημοσιονομική προσαρμογή καθώς θα αποσύρονται σταδιακά κάποια μέτρα στήριξης και δεν θα υπάρχει διόγκωση δαπανών ενώ η οικονομία θα λειτουργεί καλύτερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή