Nέα σειρά δωρεάν σεμιναρίων “TTS: Women & Tech | Virtual Series”αποκλειστικά για γυναίκες

Nέα σειρά δωρεάν σεμιναρίων “TTS: Women & Tech | Virtual Series”αποκλειστικά για γυναίκες

Η Socialinnov στηρίζει, για ακόμη μία φορά, τις γυναίκες και την επαγγελματική τους ενδυνάμωση.

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μία περίοδο ιδιαίτερη και γεμάτη νέες προκλήσεις, γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική η ανάγκη απόκτησης νέων δεξιοτήτων, ειδικότερα σε ό,τι αφορά το κομμάτι της ψηφιακής ενδυνάμωσης που είναι πλέον κάτι παραπάνω από επίκαιρο. Οι καταιγιστικές αλλαγές που έχουν συμβεί στη ζωή μας τον τελευταίο χρόνο, άλλωστε, απαιτούν την ταχύτατη προσαρμογή μας σε συνθήκες πρωτόγνωρες, αλλά και ανταγωνιστικές σε κάθε επίπεδο.

Η Socialinnov, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που υποστηρίζει την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων για όλους, οργανώνει εδώ και αρκετά χρόνια ξεχωριστές δράσεις που στοχεύουν στη δημιουργία καλύτερων επαγγελματικών προοπτικών για νέους, γυναίκες, ανέργους και άλλες κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.

Έχει πραγματοποιήσει έως σήμερα δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στα οποία έχουν συμμετάσχει πάνω από 35.000 άτομα, έχοντας την υποστήριξη φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, εταιρειών όπως η Microsoft και η PwC, αλλά και φορέων όπως ο Δήμος Αθηναίων, η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ), η Αμερικανική Πρεσβεία και το Βρετανικό Συμβούλιο. Έως σήμερα, οι ωφελούμενοι του οργανισμού έχουν παρακολουθήσει περισσότερες από 4.500 ώρες workshops σε περισσότερα από 100 διαφορετικά αντικείμενα, με στόχο την απόκτηση τόσο βασικών όσο και προχωρημένων ψηφιακών δεξιοτήτων. Έχει καταφέρει, μάλιστα, σε αυτή την διαφορετική συγκυρία που ζούμε τον τελευταίο χρόνο, να προσαρμόσει τα προγράμματά της και να μεταφέρει εξ αποστάσεως όλες τις  πρωτοβουλίες της.

Μία από τις πλέον πρόσφατες δράσεις του οργανισμού είναι και τοTTS: Women & Tech | Virtual Series, μία πρωτοβουλία που απευθύνεται αποκλειστικά σε γυναίκες και επιστρέφει στα τέλη Μαΐου.

Στόχος είναι η βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων των γυναικών, που αποτελούν μία από τις κύριες ομάδες που στηρίζει η Socialinnov.Τα σεμινάρια προσφέρουν στις συμμετέχουσες τις δεξιότητες που χρειάζονται στο κομμάτι της επαγγελματικής ενδυνάμωσης, έχοντας ως στόχο την ενθάρρυνση ενασχόλησης των γυναικών με τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνίας.

Τέσσερα δωρεάν σεμινάρια αποκλειστικά για γυναίκες

Η νέα σειρά σεμιναρίωνTTS: Women & Tech | Virtual Seriesθα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως τις 28 Μαΐου, αποκλειστικά εξ αποστάσεως μέσω του Microsoft Teams.

Το πρώτο, με τίτλοTTS: Women & Tech | Virtual Series – Εισαγωγή στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό”, αφορά το κομμάτι του ψηφιακού μετασχηματισμού, η κατανόηση της δυναμικής του οποίου, αλλά και του τρόπου διαχείρισης των εξελίξεων, αποτελεί βασικό πλεονέκτημα ώστε οι γυναίκες να παραμείνουν ανταγωνιστικές.

Το δεύτερο, με τίτλοTTS: Women & Tech | Virtual SeriesIntroduction to Python,αφορά τη γλώσσα Python και απευθύνεται σε συμμετέχουσες με ελάχιστη εμπειρία στον προγραμματισμό, οι οποίες επιθυμούν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην ανάπτυξη εφαρμογών, ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερο μέρος, το οποίο θα εστιάσει σε περισσότερο προχωρημένες έννοιες για όσες θέλουν να εμβαθύνουν στις δυνατότητες της γλώσσας.

Επιπρόσθετα, θα πραγματοποιηθεί και ένα ακόμη σεμινάριο με τίτλοTTS: Women & Tech | Virtual Series Introduction to Bootstrapγια γυναίκες που επιθυμούν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο σχεδιασμό ιστοσελίδων, χρησιμοποιώντας τη βιβλιοθήκη Bootstrap.

Όλες οι ενδιαφερόμενες μπορούν να πραγματοποιήσουν ηλεκτρονικά την προεγγραφή τους, προκειμένου να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια εντελώς δωρεάν.

Και τα τέσσερα σεμινάρια εντάσσονται στις δράσεις του προγράμματος Tech Talent School της Socialinnov που υλοποιείται από το 2017 στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, με σκοπό την εκπαίδευση πάνω στις νέες τεχνολογίες και την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων – με ιδιαίτερη στόχευση φυσικά στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή