Συνεργασία Αναπτυξιακής Τράπεζας – ΤΜΕΔΕ

Συνεργασία Αναπτυξιακής Τράπεζας – ΤΜΕΔΕ

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μνημόνιο συνεργασίας για τη διευκόλυνση της πρόσβασης σε πηγές χρηματοδότησης των Ελλήνων μηχανικών, μελετητών και κατασκευαστών υπέγραψαν χθες η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, Αθηνά Χατζηπέτρου και ο πρόεδρος του Ταμείου Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Εργων, Κωνσταντίνος Μακέδος. Στις προβλέψεις του MoU βρίσκονται ο σχεδιασμός και η υλοποίηση κατάλληλων χρηματοδοτικών προγραμμάτων για την πρόσβαση σε πηγές χρηματοδοτήσεων, αλλά και την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης σε επιχειρήσεις του μελετητικού, κατασκευαστικού και ευρύτερου επιστημονικού κλάδου.  

Στόχος της συνεργασίας είναι η δημιουργία καινοτόμων προγραμμάτων ενίσχυσης του κεφαλαίου κίνησης για τους 30.000 μηχανικούς και εργολήπτες πιστούχους του ΤΜΕΔΕ, καθώς και των 5.500 τεχνικών εταιρειών μελών του, σε συνδυασμό με την εκπόνηση μελετών και εκθέσεων για την υποστήριξη και προώθηση του τεχνικού κλάδου, με πολλαπλασιαστικά οφέλη για την πραγματική οικονομία.  

Το MoU υπεγράφη ενόψει των υψηλών αναπτυξιακών αναγκών των Ελλήνων μηχανικών και των μικρών και μεσαίων τεχνικών επιχειρήσεων για τη δυναμική επανεκκίνηση της οικονομίας και το οριστικό ξεπέρασμα της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία της COVID-19. Σχολιάζοντας την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης σημείωσε ότι «με τη σημερινή υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ HDB και ΤΜΕΔΕ δημιουργείται ένα ακόμη πολυ-εργαλείο που θα χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδοτική ενίσχυση του τεχνικού κόσμου». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή